Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Взела средства от кампанията на Байдън: Тръмп с жалба срещу Харис

24 юли 2024, 06:46 часа • 996 прочитания

Щабът на кампанията на Доналд Тръмп подаде жалба във Федералната избирателна комисия срещу вицепрезидента Камала Харис, обвинявайки я, че е нарушила федералните закони за финансиране на кампаниите, като е заменила името на Джо Байдън със своето, за да поеме контрола върху средствата за кампанията му.

ОЩЕ: Камала Харис води с 2% в проучванията, Тръмп поиска дебат с нея

Какво се казва в жалбата?

В жалбата, подадена от главния юрисконсулт на кампанията на Тръмп - Дейвид Уорингтън, се твърди, че кампанията на Байдън не може да се преименува от "Байдън за президент" на "Харис за президент", след като Байдън отпадна от надпреварата в неделя, и да прехвърли 91 млн. долара.

Не е ясно дали жалбата ще получи подкрепа от Федералната избирателна комисия, но кампанията на Тръмп търси всякакъв начин да забави инерцията, която Харис успя да генерира сред избирателите и дарителите, след като бързо се превърна в предполагаем кандидат на демократите.

ОЩЕ: "Доналд Тръмп иска да върне страната ни назад": Камала Харис с ударно начало на кампанията (ВИДЕО)

Уорингтън поиска от избирателната комисия да забрани прехвърлянето на средства. А ако трансферът бъде сметнат за  незаконен, той ще поиска от Федералната избирателна комисия да обмисли възможността за налагане на глоба или за сезиране на Министерството на правосъдието на САЩ за престъпление.

В изявление от кампанията на Харис отбелязаха, че за 36 часа, откакто Байдън се оттегли от надпреварата, е събрала 100 млн. долара под формата на дарения.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес