Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Важно е да се разбираме на 100%": Тръмп публикува получено писмо от Зеленски

27 септември 2024, 10:48 часа • 1533 прочитания

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп публикува в социалната си мрежа Truth Social текста на писмо, в което украинският президент Володимир Зеленски го моли за среща (най-долу в текста). Писмото е получено чрез заместник-ръководителя на мисията на украинското посолство в САЩ Денис Сиеник.

Ето неговият текст:

"Скъпи Доналд, надявам се, че сте добре. Спомням си скорошния ни телефонен разговор - беше много приятен. Всички ние в Украйна искаме тази война да приключи със справедлив мир. И знаем, че без Америка това не може да се постигне. Ето защо трябва да се стремим да се разбираме и да поддържаме близък контакт.

Още: Срещаме се в петък сутринта: Тръмп за срещата със Зеленски

Преди няколко дни поискахме да се срещнем с вас и нямам търпение да чуя вашите мисли директно от вас. Знаете, че винаги се отнасям с голямо уважение към всичко, свързано с вас, и така трябва да бъде. Мога да бъда в Ню Йорк в петък и това ще е подходящо време да се срещнем. Вярвам, че за нас е важно да имаме личен контакт и да се разбираме на 100%. Уведомете ме, ако сте в града по това време - много бих искал нашата среща да се състои като част от усилията ни да сложим край на тази война по справедлив начин.

С най-добри пожелания, Володимир."

Дали оповестяването на тази кореспонденция е било съгласувано с украинската страна не е известно.

Камала Харис обвини Тръмп, че тласка Урайна към капитулация

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес