Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп и Робърт Кенеди-младши се наговарят: "Искам да направиш нещо и ще спечелим" (ВИДЕО)

17 юли 2024, 09:51 часа • 1954 прочитания

В изтекъл видеозапис на телефонен разговор между независимия кандидат за президент на САЩ Робърт Ф. Кенеди-младши и Доналд Тръмп се вижда как двамата заговорничат, говорейки за "победа".

Освен това бившият президент изразява съмнение относно ваксините пред известния антиваксър, син на бившия главен прокурор на САЩ Робърт Ф. Кенеди и племенник на президента Джон Ф. Кенеди.

Тръмп разказва още за опита за покушение срещу него и последвалия телефонен разговор с президента Джо Байдън.

Изглежда, че синът на Робърт Кенеди-младши - Боби Кенеди III - е публикувал близо двуминутния клип в X (бившия Twitter) във вторник сутринта. После е изтрил поста си, но не и преди няколко други акаунта да публикуват отново видеото, което според него е заснето в неделя - т.е. ден след опита за убийство на Тръмп на митинга в Пенсилвания.

Още: Иран отхвърли обвиненията за намеса в опита за убийство на Тръмп

COVID конспирации

Кенеди е съсредоточил политическата си кампания върху конспиративен поглед върху света, включително популяризиране на подвеждащото твърдение, че ваксините са вредни. От друга страна, Тръмп бе начело на САЩ в началото на пандемията от COVID-19, когато бе дадено начало на разработката на първите ваксини срещу коронавируса.

Още: Кумецът на Путин се загрижи за Тръмп: Зеленски искал да го убие

Видеото показва как Кенеди стои в стая с американското знаме, докато държи iPhone и слуша внимателно как Тръмп говори по високоговорителя. В началото на записа се чува как Тръмп казва: "Съгласен съм с теб, човече. Нещо не е наред с цялата тази система и това са лекарите, които намираш. Спомнете си, че казах: "Искам да правя малки дози. Малки дози", добавя Тръмп, повтаряйки коментарите си, свързани с детските ваксини, които направи на дебатите през 2015 г.

"Когато храниш бебе, Боби, с ваксина, която съдържа 38 различни ваксини и изглежда така, сякаш е предназначена за кон, а не за малко бебе...", добавя републиканецът.

Снимка: Getty Images

Тръмп се позова на предишни подобни разговори с Кенеди - срещу когото редовно отправяше лични нападки през този предизборен сезон - с думите: "Ние с теб говорихме за това преди много време". Кенеди отвръща: "Да" - това е единственият път, в който той говори във видеото.

Още: Бивши съперници призоваха да се гласува за Тръмп на президентските избори

"Бих се радвал да направиш нещо, ще бъде добро за теб"

Тръмп също така се обръща към Кенеди, макар да не е ясно за какво точно. "Бих се радвал да направиш нещо. И мисля, че това ще бъде толкова добре за теб и толкова голямо за теб. И ние ще спечелим".

Тръмп и Кенеди се срещнаха в Милуоки в понеделник, часове преди бившият държавен глава официално да стане кандидат за президент на Републиканската партия. Срещата породи множество слухове, които Кенеди се опита да потуши в публикация в X по-късно същия ден. "Основната ни тема беше националното единство и се надявам да се срещна с лидерите на Демократическата партия и по този въпрос", написа той. "Не, не се отказвам от надпреварата".

Още: Кандидатът за вицепрезидент на Тръмп го наричал "американския Хитлер"

Тръмп разказва на Кенеди-младши за опита за убийство

В понеделник администрацията на Байдън съобщи, че президентът е наредил на Сикрет сървис на САЩ да осигури защита на Кенеди в контекста на опита за покушение срещу Тръмп - нещо, за което републиканецът също призова в публикации в социалните мрежи същия ден.

Тръмп също така разказва на Кенеди-младши за близката си среща със смъртта. По думите му, куршумът се е усещал "като най-големия комар в света". "Беше, как го наричат, AR-15 или нещо подобно - това е голям пистолет", добавя Тръмп в изтеклото видео.

След опита за покушение той за първи път се появи публично на конгреса на републиканците в Милуоки с голяма бяла превръзка, покриваща ухото му.

Тръмп разказва на Кенеди-младши и за телефонния си разговор с Байдън след стрелбата: "Всъщност беше много приятно", определя комуникацията си с демократа той.

Още: Байдън призна - не е трябвало да казва "време е да поставим Тръмп на прицел" (ВИДЕО)

По думите му - казал е на президента, че е обърнал главата си в подходящия момент на митинга, докато е показвал графика за броя на имигрантите. Именно това обръщане на главата надясно, изглежда, е спасило Тръмп да бъде прострелян право в главата.

Видеоклипът с разговора между Тръмп и Кенеди-младши започна да се разпространява в социалните мрежи във вторник сутринта, което накара Кенеди да се извини в публикация в X.

"Когато президентът Тръмп ми се обади, аз записвах с вътрешен видеооператор", написа той. "Трябваше да наредя на видеооператора да спре да записва незабавно. Оскърбен съм, че това беше публикувано. Извинявам се на президента".

Още: Близката среща със смъртта може да промени Доналд Тръмп

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес