Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Специалистка по изкуствата, работила с Леонардо ди Каприо, призна за огромни измами

21 октомври 2024, 10:25 часа • 623 прочитания

Нюйоркска консултантка по изкуствата, съветвала преди време актьора Леонардо ди Каприо и други състоятелни клиенти, призна, че е измамила повече от 10 от тях с 6,5 милиона щатски долара при продажбата на 55 произведения на изкуството, съобщи Асошиейтед прес.

Измамата

Лиса Шиф, на 54 години, от Манхатън, се призна за виновна пред федерален съд, че е отклонила средства от клиенти в периода от 2018 г. до май 2023 г., за да покрива свои лични и бизнес разходи. Шиф е приела да изплати обезщетение от 6,4 милиона щатски долара. Обявяването на присъдата е планирано за 17 януари. Престъплението, в което е обвинена, предвижда наказание от 20 години затвор, но след споразумение прокуратурата иска наказание от три години и половина до четири години и три месеца затвор.

Още: Леонардо ди Каприо е със сериозни намерения към Витория Черети (СНИМКА)

Снимка: iStock

Според съдебните документи Шиф е мамела клиентите си, като е продавала произведения от техните колекции без да ги информира или като е приемала от тях пари, за да купи произведения на изкуството, които не е купувала. За да прикрие измамата, тя лъжела и понякога обвинявала галерии, че бавят плащания, въпреки че те били изрядни платци, предава БТА.

Още: Ди Каприо пострада от медуза

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес