Слабото представяне на Байдън в дебата засенчи лъжите и неточностите на Тръмп: Business Insider

3158
Слабото представяне на Байдън в дебата засенчи лъжите и неточностите на Тръмп: Business Insider
Снимка: Getty Images

Първият дебат между настоящия президент на САЩ Джо Байдън и съперника му на предстоящите избори Доналд Тръмп се състоя в първите часове на петък, българско време. Това беше хазарт с високи залози за действащия държавен глава, за да подобри позицията си преди изборите, тъй като постоянно изоставаше от бившия президент както в национални, така и в щатски проучвания. И резултатът е, че мина ужасно за Байдън, особено в началото, когато той започна подчертано слабо. Това пише Business Insider в свой анализ на 90-минутния дебат по CNN.

Неясни и дори безсмислени фрази

От самото начало на дебата имаше несъмнена слабост в представянето на Байдън. Според NBC той е бил настинал. Така или иначе още в отговор на първия въпрос на модератора на CNN Джейк Тапър относно икономиката, Байдън изглеждаше задъхан и набързо започна да изброява факти, като ги произнасяше неясно и от време на време дори изпускаше думи.

На моменти Байдън дори изричаше безсмислени фрази.

Още: NYT: Паника - демократите искат да сменят Байдън като кандидат за президент

Постепенно той набра скорост, стана по-енергичен, а гласът му по-малко дрезгав, но отговорите му оставаха все така неясни, което е причина Business Insider да напишат, че президентът би трябвало внимателно да премисли дали наистина си струва да участва и във втория дебат на 10 септември.

От своя страна Тръмп се възползва от слабостта на противника си, запази спокойствие и от време на време умело му нанасяше словесни удари. "Наистина не знам какво каза в края на това изречение. Не мисля, че и той знае какво каза", заяви, например, Тръмп след едно от изказванията на опонента си.

Лъжите на Тръмп на този фон бледнееха

И въпреки че Доналд Тръмп изрече много лъжи и неточности по време на дебата, лошото представяне на Байдън засенчи всичко, подчертава изданието.

Тръмп, например, заяви, че цените на храните са се "удвоили, утроили и учетворили" при Байдън, което е грубо преувеличение на увеличението от 25% от 2019 до 2023 г., съгласно информацията на Министерството на земеделието. Той също така обяви, че Байдън е използвал фразата "супер хищници" по адрес на афро-американците, въпреки че няма данни президентът да е правил тези коментари.

В крайна сметка това едва ли имаше значение: слабото представяне на Байдън засенчи всичко, обобщава Business Insider.

Още: Русия ще се намеси в изборите в САЩ, Иран ще е неин "агент на хаоса": Bloomberg

"Мисля, че имаше чувство на шок от начина, по който той говореше в началото на дебата", коментира представянето на Байдън бившият старши съветник на Белия дом Дейвид Акселрод. "Звучеше малко дезориентиран в началото. И въпреки че в хода на дебата той ставаше по-силен, мисля, че паниката вече беше настъпила."

Струва ли си Байдън да участва във втория дебат?

Ако подкрепяте Байдън, има няколко начина да погледнете на катастрофалното му представяне вчера - вторият дебат или ще му даде възможност да заличи очевидно много лошото впечатление, което остави тази вечер, или ще е още едно събитие, на което той ще покаже слабост, пише в анализа.

Тъй като и Байдън, и Тръмп все още не са номинирани официално от партиите си, има вариант няколко други демократи да бъдат избрани за алтернативи на Байдън, ако той реши да се откаже. Засега още не е ясно дали президентът ще избере да го направи и дали ще се сблъска с подобни призиви от страна на демократите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън с контраатака: Не дебатирам толкова добре, но умея да казвам истината!

МВФ дава над 2 млрд. долара за Украйна

САЩ дава още мощна военна помощ на Украйна

САЩ ликвидираха 7 дрона на хутите

Колумбийски журналист беше убит в размирен регион на страната

Тръмп не вярва, че Байдън ще се откаже от президентската надпревара

Eкипът на Байдън обяснява неуспеха му в дебата с "прекомерна подготовка"

Кремъл с опровержение: Путин не е ставал посред нощ, за да гледа дебата Байдън-Тръмп

NYT: Паника - демократите искат да сменят Байдън като кандидат за президент

Мощно земетресение разтърси бреговете на Перу

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com