Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Само по значими президенти се стреля": Тръмп с първа поява след поредната атака

18 септември 2024, 07:35 часа • 736 прочитания

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп направи първата си публична изява след второто покушение срещу него в неделя. Препълнената зала скандираше "Бог да благослови Тръмп!" и "Борба, борба, борба", а агенти на Сикрет сървис обградиха сцената, за да защитят кандидата за президент на Републиканската партия, предаде Асошиейтед прес.

ОЩЕ: Нова стрелба край Доналд Тръмп (ВИДЕО)

Какво каза Тръмп?

"Само по значими президенти се стреля", подчерта той. И заяви, че кандидатстването за президент е "опасна работа", подобно на автомобилните състезания или на язденето на бикове.

Вчера Тръмп заяви, че очаква да получи засилена охрана от Сикрет сървис. "Отдавна сме поискали повече хора. Мисля, че сега получаваме допълнителна охрана. Някой ми каза, че сега ще осигурят повече хора“, заяви Тръмп.

ОЩЕ: Кой е заподозреният за стрелбата в близост до Тръмп?

В речта си в автомобилостроителния щат Мичиган Тръмп повтори неверните твърдения, че китайските автомобилостроители изграждат големи заводи в Мексико. Той се зарече да наложи 200% мита върху всички автомобили, които непостроените заводи произвеждат и изпращат в САЩ.

Той също така заяви, че ако вицепрезидентката на страната от Демократическата партия Камала Харис бъде избрана през ноември, в САЩ вече няма да има автомобилна индустрия, защото работата по конструирането на електромобили ще отиде изцяло в Китай.

Според Тръмп неговите мита ще накарат китайските предприятия да изградят заводи в САЩ. Но те разполагат с такива заводи от години, предимно в южните щати.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес