Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руският посланик в САЩ изглежда няма да се върне скоро във Вашингтон

07 април 2021, 05:47 часа • 2672 прочитания

Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов най-вероятно няма да се върне във Вашингтон в близко бъдеще, но като цяло решението на този въпрос зависи от готовността на американската страна да покаже някакво желание за нормализиране на отношенията с Москва, заяви заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков пред "Спутник", предаде БГНЕС.

"Времето (на завръщането на Антонов), ще бъде определено в зависимост от стъпките, които Вашингтон следва в развитието на двустранните отношения. Ние се надяваме, че те все пак ще могат да покажат желание поне за относителна нормализация на тези отношения и ще предприемат някои забележими стъпки", обясни Рябков.

Преди известно време президентът на САЩ Джо Байдън заяви в интервю за ABC News, че руският президент Владимир Путин ще "плати цената" за предполагаема намеса в изборите в САЩ. Освен това Байдън отговори утвърдително на въпрос дали смята, че Путин е "убиец".

След това руският посланик в САЩ беше извикан в Москва за консултации и за да се анализират по-нататъшни действия в контекста на отношенията със САЩ. По време на консултациите в Москва Антонов проведе срещи във външното министерство, двете камари на парламента, както и със съветника на Кремъл Юрий Ушаков.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес