Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поне трима са убити при масовата стрелба в Университета на Невада в Лас Вегас (ВИДЕО)

07 декември 2023, 05:51 часа • 1450 прочитания

Полицията съобщи, че при стрелба в университет в Лас Вегас са загинали трима души, а друг е тежко ранен, като заподозреният също е мъртъв.

"Според нашите следователи на мястото на инцидента имаме три починали жертви и още една жертва в критично състояние в местна болница", написа в социалните мрежи столичното полицейско управление на Лас Вегас и добави: "Заподозреният в този инцидент също е починал".

"Няма повече заплаха за обществото", заяви в социалните мрежи шериф Кевин Макмахил от столичното полицейско управление на Лас Вегас.

"Заподозреният е починал. В момента знаем, че има 3 жертви. Този брой може да се промени."

Полицията съобщи, че се е отзовала на повиквания и посочи, че служителите са се справили със заподозрян в кампуса, където са прозвучали изстрели на поне две места, предава БГНЕС. 

Телевизионни кадри показаха полицейски автомобили във военен стил, които се движат в близост до ограничителните линии, както и десетки младежи, които бяха преведени през тях.

Една жена разказа пред местния телевизионен оператор KVVU, че е чула поредица от силни звуци и е избягала в сграда в кампуса, от която по-късно е била евакуирана от полицията.

"Тъкмо закусвах и тогава чух три силни трясъка", разказва тя пред радиостанцията.

 

 

Два часа след избухването на стрелбата университетът, който се намира само на кратко разстояние от силно посещавания от туристи Лас Вегас Стрип, продължи да призовава хората да се укрият на място, като заяви, че полицията работи за прочистването на всяка сграда поотделно.

Брет Форест, репортер от местната телевизия KSNV, заяви пред Си Ен Ен, че е бил в кампуса по задача и е продължил да се укрива на място заедно с десетки студенти и преподаватели, докато са очаквали разрешение от полицията.

"Казаха ни, че идват сграда по сграда и бавно освобождават всяка сграда, за да се уверят, че няма допълнителни жертви или някой друг вътре, така че това може да отнеме известно време", каза той.

Университетите в района бяха затворени до края на деня, а полетите до близкото международно летище бяха спрени, съобщи Федералната авиационна администрация.

Лас Вегас е център на хазарта и развлеченията, който всяка година привлича милиони посетители, много от които идват, за да видят големи и значими събития. Миналия месец градът беше домакин на Формула 1, а през февруари ще бъде сцена на Супербоул - финалът на професионалния сезон по американски футбол.

ОЩЕ: Стрелба в университет в Лас Вегас, има загинали (ВИДЕО) 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес