Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ню Йорк иска милиони от държавата заради охраната на Тръмп

06 декември 2016, 08:22 часа • 893 прочитания

Кметството на Ню Йорк ще поиска до 35 млн. долара от американската държава за възстановяване на направените разходи за охрана на избрания президент Доналд Тръмп от избирането му. Това съобщи кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, предаде БГНЕС.

От избирането на магната за президент, полицията на Ню Йорк е въвела извънредни мерки за сигурност в "Тръмп Тауър" и околните улици. Една от тази улици в продължение на месец е била дори затворена за коли и пешеходци. Операцията по охраната е била усложнена от факта, че "Тръмп Тауър" се намира на много оживена пътна артерия, където има много коли, пешеходци и туристи. Това е наложило да се отделят значителни ресурси за охраната ежедневно, обясни началникът на полицията на Ню Йорк Джеймс О'Нийл на пресконференция.

Кметът Де Блазио обяви, че ще изпрати писмо до президента Обама, за да бъде започната процедура по възстановяване на средствата. Периодът, за който става въпрос, е от 8 ноември – деня на изборите, до официалното встъпване в длъжност като президент на 20 януари 2017г.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес