Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъжът, арестуван с оръжие преди митинг на Тръмп, съди шерифа

17 октомври 2024, 06:25 часа • 447 прочитания

Мъжът от Невада, който беше арестуван с оръжие на контролно-пропускателен пункт преди митинг на Доналд Тръмп в южната част на Калифорния, е подал съдебен иск, в който обвинява шерифа, че невярно е определил ареста му като осуетен опит за убийство с цел лична изгода, предаде Асошиейтед прес.

ОЩЕ: Въоръжен мъж е задържан до митинг на Доналд Тръмп в Калифорния

Какво се знае за задържания?

Мъжът, идентифициран като 49-годишния Вем Милър от Лас Вегас, е шофирал нерегистриран черен джип със "саморъчен" регистрационен номер, когато е бил спрян от шерифите, обслужващи митинга в Коачела, източно от Лос Анджелис, заяви в неделя на пресконференция шерифът на окръг Ривърсайд Чад Бианко. 

В автомобила на Милър е имало пушка, зареден пистолет, боеприпаси и няколко фалшиви паспорта, каза Бианко. Милър беше освободен същия ден под гаранция от 5000 долара.

ОЩЕ: Байдън нареди охрана за Тръмп като за действащ президент

В какво се обвинява шерифа?

В иска, подаден в окръжния съд на САЩ в Невада, се казва, че Бианко е излъгал за фалшивите паспорти и че е "създал разказ, така че да бъде разглеждан като "героичен" шериф, който е спасил кандидат-президента Тръмп". В него като ответници се посочват шерифът, шерифският отдел на окръг Ривърсайд и заместник на шерифа.

Обаждането за коментар до офиса на шерифа беше пренасочено към комуникационната служба на департамента, която не отговори на имейл. Асошиейтед прес изпрати имейл за коментар и на адвоката на Милър, Сигал Чатах.

ОЩЕ: Тръмп с лека преднина пред Харис в колебаещите се щати

Сигурността на митингите на Тръмп е много затегната след двата неотдавнашни опита за покушение.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес