Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кумецът на Путин се загрижи за Тръмп: Зеленски искал да го убие

17 юли 2024, 07:09 часа • 1599 прочитания

Виктор Медведчук, известен като кумец на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин, изпрати писмо до експрезидента на САЩ и кандидат на републиканците за втори мандат в Белия дом Доналд Тръмп, в което му обяснява как Украйна иска смъртта му.

В Украйна Медведчук е обвинен в държавна измяна, а украинският президент Володимир Зеленски му отне гражданството - защото Медведчук работи за Русия: Кумецът на Путин, предал Украйна, си иска украинското гражданство и мястото в парламента

Колко ценен е Медведчук за Русия - режимът на Путин се съгласи да даде за него 55 украински военнопленници и то не кои да е, а членове на "Азов", сред които и емблематични техни командири. И това при положение, че Кремъл постоянно повтаря как в Украйна избуява "нацизъм" и това е уж една от причините за старта на войната. След като беше разменен за пленници от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), Виктор Медведчук получи в Русия яхта на стойност почти 10 милиона долара, основа и политическа платформа "Другата Украйна", насочена срещу законната власт в Украйна: Размяна на пленници: Украйна освободи 55 руснаци срещу бойци от полка "Азов" (СНИМКИ)

Медведчук се загрижи за Тръмп

В писмото, цитирано от флагмана на руската държавна информационно-пропагандна мрежа ТАСС, Медведчук твърди, че Тръмп "се е превърнал в личен враг на Зеленски" заради позицията му за Украйна - защото Зеленски щял да загуби власт. Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин заяви същото в деня на покушението.

"Този негодник (бел. ред. - Зеленски) няма да се спре пред нищо, за да ви попречи да спечелите президентски избори. Мисля, че в случая с покушението срещу вас ще се появи украинска следа", пише в писмото. А Медведчук изтъква като причина за съждението си казаното от ръководителя на Главното разузнавателно управление на Украйна (ГУР) генерал Кирило Буданов, че Украйна е опитала да убие руския диктатор Владимир Путин: Буданов: Да, правихме опити да убием Путин!

Какво да прави Тръмп - Медведчук му подсказва, да спре доставките на американско оръжие за Украйна и даже да наложи санкции "на киевския режим".

Още: САЩ получили информация за ирански заговор за убийството на Тръмп

В предизборната си реторика Тръмп многократно говори за желанието си да сложи край на войната в Украйна. Кандидатът за президент на САЩ многократно е казвал, че ако беше останал на власт, можеше да избегне войната в Украйна. Вече има доста медийни спекулации, че ако Тръмп спечели изборите тази година, той ще принуди Киев да преговаря с Москва.

Още: Русия е давала до 1 млн. евро месечно на крайнодесни политици в Европа

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес