Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Куче се пощури заради Тръмп: Откри бомба, после се поправи

18 септември 2024, 21:53 часа • 1700 прочитания

Съобщение за кола с експлозиви на мястото на шествие на Доналд Тръмп предизвика паника в социалните мрежи. Малко по-късно обаче стана ясно, че тревогата е фалшива.

Полицията обяви, че няма заплаха за мястото на митинга на бившия президент Доналд Тръмп на Лонг Айлънд, след като според съобщенията в кола близо до мястото са били открити „експлозиви“. Говорител на полицейското управление на окръг Насау потвърди пред DailyMail.com, че „е имало подозрително събитие“ в сряда преди речта на Тръмп.

Още: "Само по значими президенти се стреля": Тръмп с първа поява след поредната атака

„Съобщенията за открити експлозиви на мястото са неоснователни“, каза полицейският комисар на окръг Насау Патрик Райдър. Той уточни, че паниката е предизвикана от както той го описа „самообучено куче за откриване на бомби“, което е подало тревога за експлозиви близо до мястото на митинга.

Още: Появиха се кадри от ареста на заподозрения в опит за убийство на Тръмп (ВИДЕО)

Полицията, работеща съвместно със Сикрет сървис, остава в повишена готовност в района на Лонг Айлънд часове преди бившият президент да излезе на сцената. „Разпитва се човек, който може да е тренирал куче за откриване на бомби близо до обекта“, каза комисарят на полицията Райдър. „Човекът с кучето е съобщил лъжливо за открити експлозиви и в момента това лице е задържано от полицията“, уточниха още от полицията.

Още: Заподозреният за убийство на Тръмп е заявявал желание да ликвидира Путин и Ким Чен Ун

Последните доклади за възможен пробив в сигурността на Тръмп идват само три дни след ареста на мъж, опитал да устрои засада на бившия президент. При случката, разиграла се край голф клуб Палм Бийч във Флорида, агент на ФБР забелязал цевта на пушка между храстите край игрището, на което разпускал Тръмп.

Два месеца по-рано пък той бе прострелян в ухото от 20-годишен младеж на предизборно събитие в Пенсилвания. Тогава Доналд Тръмп се размина на косъм, а стрелецът бе ликвидиран от агенти на Сикрет Сървис.

Още: "Никой не се опитва да убие Байдън и Харис": Шега на Мъск стигна до американските тайни служби

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес