Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Връзките на работното място по-често завършват с брак

02 октомври 2013, 10:18 часа • 28 прочитания

Какво мислите за любовна връзка на работното място? Някои са категорично против, а други възприемат подобна интимност като истинско приключение. Учените също има какво да добавят по въпроса.

Според изследователите любовните отношения, започнали на работното място, имат много голям шанс да останат трайни във времето и дори да завършат със сватба.

За сравнение – връзка, стартирала в клуба или в бара, почти винаги завършва с раздяла, при това още след първата нощ, прекарана в едно легло. Почти същата неблагоприятна съдба имат и интимностите, установени на срещи, организирани от приятели, или на други подобни събирания.

Данните са резултат от детайлно изследване с участието на повече от 2000 възрастни доброволци, пише FedPost. По време на проучването било установено още, че стресът, напрежението на работа и голямото количество часове, които човек прекарва с колегите си, се явяват ключов фактор, влияещ върху продължителността на връзката.

Изследването показва, че при 14 процента от двойките, които са започнали отношенията си на работа, се стига до сватба. В същото време само 11 процента от връзките, чието начало е било поставено на срещи, организирани от приятели, завършват с клетва във вярност пред олтара.

Едновременно с това 22% от съпружеските двойки, които за пръв път са се срещнали в нощен клуб или бар, заявяват, че взаимоотношенията им няма да продължат още дълго време.

Проучването показва още, че 51% от анкетираните усещат силното влияние на мястото или ситуацията върху успешността на отношенията. Почти всеки пети признава, че се отказва да продължи връзка с определен човек, тъй като е уверен в невъзможността за съвместно бъдеще с другия, поради обстоятелствата, съпровождащи първата среща.

Интересна е статистиката, че всеки четвърти анкетиран с установени продължителни отношения с партньора се връща на мястото на първата среща със своята половинка.

Обикновено това се случва на годишнина или личен празник на някой от двамата, допълват учените.

Редактор: Анна Маринова

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес