Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вече е възможно - видеоигри се прехвърлят от конзола към персонален компютър

30 декември 2013, 09:53 часа • 6168 прочитания

В съвременния свят все повече и повече технологични продукти се създава така, че да се ползват единствено с приложения, направени от съответния производител. На XXX Конгрес на комуникационния хаос обаче група хакери показаха как може да се прехвърли видеоигра от конзолата Wii U GamePad на Nintendo на обикновен персонален компютър, пише Engadget.com.

Номерът накара публиката на „технологичния конгрес” да избухне в аплодисменти. Хакерите успяха да качат необходимите данни – както софтуер, така и разкодиран програмен код на самото видео от популярната игра The Legend of Zelda: Wind Waker. Съответно екипът от технологични маниаци прехвърли играта от конзолата на персонален компютър.

Факт е, че копието не е напълно изчистено и има сривове, както и неприятни бъгове, но е и факт, че демото върви и може да се изиграе сравнително спокойно. В момента хакерите планират да направят приложения за Winows и OSX, както и да има порт за Android, с който да се замени конзолата Wii U GamePad с друг таблет.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес