Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако стоиш достатъчно дълго на брега на реката, ще видиш ДПС да се носи по течението

10 септември 2024, 11:24 часа • 3307 прочитания

Хедонизмът е не само житейска нагласа, предразположеност към извличането на щастие във всеки момент. Но и умение, което може да се развива. И понеже краят на Пеевски и Доган няма да настъпи нито с протест, нито с прилагането на законност и справедливост (официалните начини, на които скромно се надявахме), а с епична война помежду им, се налага да сменим подхода спрямо тях.

Новата супер тактика, с която можем да отстраним тези двама политици, обичани от поколения български граждани, е много интересна. Тя гласи: да не правим нищо и да им гледаме сеира, докато си гледаме кефа - двете най-хубави турски думи. И колкото повече нищо не правим, те толкова по-добре, и някак талантливо и съвършено се самоунищожават. Ето, че за пръв път гражданската пасивност - нашият повсеместен талант, доказва правото си на съществуване. Ако седиш достатъчно дълго на брега на реката, ще видиш Пеевски и Доган да се носят по течението: една конфуцианско-балканска максима.    

Какво ни остава тогава? Остава да се погрижим да извлечем максималното удоволствие от този върховен, намагнитен, исторически апокалипсис. Изчислихме, че за да се получи това, са необходими обаче много устройства, добра интернет връзка и правилно разпределение на времето. Ето как ви предлагаме да организирате деня си така, че да следите екшъна отблизо: 

Първи екран: Вземете си поне 52 инчов монитор, на който да следите напрежението пред Сараите, спречквания, караници, Бареков в боя. Това е вашето основно устройство, в което да следите лайфстриймове, живи включвания, кеч в реално време. 

Втори екран: Един таблет, на който през това време да следите какво става с гнусните сайтове на единия срещу гадните сайтове на другия. Рефрешвайте през няколко минути, понеже производството на феноменално долни и отвратителни статии върви по почти фабрична поточна линия, не се смогва. 

На телефон: тук може да следите стените в социалните мрежи на журналисти със слугинска биография, лакействала по равно и към двамата антигерои през целия преход, за която сега е настанало време разделно и се опитва финално да осребри продажните си навици. 

На телевизора в кухнята: Сутрешни блокове. Там за пръв път ще видите иначе мълчалив депутат-фикус да говори за престъпленията на единия лидер в понеделник в единия сутрешен блок. И пак толкова активно в разкриването на несправедливостите на другия лидер мушкато, търкало парламентарните столове години наред и едва сега отворило уста, във вторник в другия сутрешен блок. 

Месинджър: Ползвайте стария телефон да следите месинджъра. Ваши добри приятели правят същото и се ровят къде ли не, за да ви пращат нови и вълнуващи линкове. В никакъв случай не позволявайте на събития от личния ви живот да изместят по важност страхотната драматургия. Тя е вашия нов личен живот. 

Страници за мемета: Знаете кои са най-важните, не пропускайте този златен политически миг, в който креативността получава най-вдъхновяващи стимули. 

Роднини: Говорете с вашите роднини. Кой е за Доган? Кой е за Пеевски? Кой е за Доган, разбит от Пеевски и Пеевски, разнебитен от Доган? От "Игра на тронове" насам не сте се вълнували толкова. И правилно. 

 

Автор: Райко Байчев

Райко Байчев
Райко Байчев Отговорен редактор
Новините днес