Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След по-малко от година: Нефтохимик се раздели с Мартин Стоев

30 септември 2024, 16:55 часа • 375 прочитания

Тимът по волейбол Нефтохимик 2010 се раздели с наставника Мартин Стоев, съобщиха от клуба. Раздялата е по взаимно съгласие, като от клуба му благодариха за работата и му пожелават успех занапред, без да назовават причината за треньорската рокада.

Мартин Стоев напусна Нефтохимик

На треньорския пост в Нефтохимик ще застане Иван Станев, който досега бе помощник-треньор. Припомняме, че Мартин Стоев пое Нефтохимик през януари 2024 година, като се задържа на поста по-малко от девет месеца.

Преди да поеме Нефтохимик, Стоев работи като селекционер на различните формации в националния отбор за състезатели, родени през 2003-а година, с които спечели редица медали от европейски и световни първенства.

Мартин Стоев

В миналото наставникът е бил начело и на мъжкия ни представителен тим, който извежда до бронзовите медали от световното първенство в Япония през 2006 година, до бронза от Световната купа през 2007-а, както и до петото място на Олимпийските игри в Пекин 2008.

На клубно ниво Стоев е бил треньор на Левски и на румънския Томис Констанца, като и с двата става шампион на страната. Като активен състезател Мартин Стоев два пъти печели с Левски титлата на България. Той е и златен медалист с младежкия национален отбор от Световното първенство в Кайро 1991.

ОЩЕ: Страхотно! България ще участва на всичките световни първенства по волейбол догодина

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес