Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американците искат две победи, едната си я взеха с 3:2

24 май 2014, 08:33 часа • 8518 прочитания

Националният отбор по волейбол на САЩ майсторски победи България в първия мач на Световната лига във Варна. Момчетата на Джон Спероу стигнаха до успеха с 3:2 (19:25, 22:25, 27:25, 25:19, 15:12), след като България поведе с 2:0 гейма.

Всички презастраховки преди мача, за травми и контузии, на треньорския щаб вече нямат никакво значение, освен за оправдание на загубата. Но пък, ако нашите бяха били тогава щеше да има дивиденти.

Националите, водени от Камило Плачи започнаха агресивно мача – силен сервис и бързи атаки, като домакини. Тактическите указания на селекционера се спазваха отлично и показаха стабилна защита. Сривът в тима ни дойде при 23:23 в третия гейм. Разпределителят Георги Братоев рискува сервис и американците поведоха с точка.

Последва и втора грешка от начален усар. Размяна на видеопотворения също доведе до изнервяне. След два неуспешни опита България да затвори гейма, янките го взеха и това им даде самочувствието на победители.

В четвъртия гейм наложиха тяхната си игра и потвърдиха предупреждението, че перфектно за разучили играта на националния ни тим и най-вече на Тодор Алексиев и Цветан Соколов.

След равенство тимът на САЩ отбеляза 3 поредни точки, а след това поведоха с 18:14. С играта си българите показаха, че психологически са се сринали и са отписали гейма. Плачи направи смяна и вкара в игра Ники Пенчев и Валентин Братоев. Но това не помогна особено на тима. В тайбрека американците започнаха агресивно, поведоха в резултата и спечелиха и мача.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес