Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петко Сертов духна, но е шестият поред!

30 декември 2014, 09:15 часа • 68324 прочитания

Петко Сертов, за когото напоследък спряхме да говорим, сякаш го прежалихме, е шестият знаков българин, изчезнал безследно. Знаков, защото с нещо го запомнихме - не растат все пак по дърветата бивши шефове на специалните служби; защото в някакъв смисъл и в някаква степен нещо наше е зависило и от него! Нищо, че преобладаващото мнение - особено на специалистите - е, че Петко Сертов, човекът на Станишев в ДАНС, общо взето се е провалил!

Защо шести ли? Ами бройте! Първа духна мама Ирена Кръстева, помните я, майката на Пеевски, шефката на тотото. Овърша, що овърша в държавата, понапазарува на синчето набързо пет-шест вестника, една телевизия, няколко големи и познати на всички компании в тютюневия, телекомуникационния, петролния сектор плюс една в търговията с черна и бяла техника, все печеливши предприятия - за разнообразие, и се изсели (изсули) от Майка България! Казват, че си ближела раните в негостоприемна Виена и въобще не искала и да чуе за родината!

После, помните, в една прекрасна лятна сутрин се събудихме с новината, че негово банкерско величество шефът на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев се е изсулил - и той! - от България в Австрия, защото - имал сигнали човечецът с банката, че мамин златен Пеевски щял да го гърми! Право в сърцето! Изхлузил се завалията немил-недраг, осъден на емигрантство, ама така, изхлузвайки се, прехвърли от собствената си КТБ в швейцарски и разни други посестрими и офшорки поне 5-6 милиарда евро все пари на вложителите, както се казва в такива слуаи, за черните емигрантски дни! Сега всички ще му плащаме рахатлъка, а той, рано или късно и семейството му, ще се пощят на слънце на шезлонгите във вилата си край Женевското езеро! Ако пък Белградският съд все пак се престраши и го изрита в България, бай Цветан Банкера още отсега бил завардил цял етаж в Централния софийски затвор - за всеки случай и за да не му е тясно при положение, че - не дай си Боже! - лошият сценарий проработи!

Дуфна по бели гащи и Христо Бисеров - да му се не надяваш, цял зам.-председател на парламента, а пък рискува с някакви си 5-6, до 10 милиона! Ама добре, че го предупредиха овреме, та успя да се подготви - ето затова на човек му трябват влиятелни приятели, за които да се грижи, докато е на власт, и коли, и беси! После те му се отплащат! Казват, че някогашният Сив Кардинал на СДС бил в Рим, при баш кардиналите на Ватикана, имал там, в подножието на хълма Палатин, скромна къщичка с 5-6 стаи, където упорито и на стари години учел италиански и лапал пица след пица в очакване на родата. Барабар с доведения син, също като него подсъдим в България! Поохарчил се бил малко, ама е доволен - благодарско на прокуратурата, че го предупреди навреме!

Ами Станишко+Моника - не се ли изсули бившият министър-председател и соцтитанът като мокра връв, заедно с жената и децата, точно когато партийното кранче взе да църка? Загуби десетина поредни избори, обрече Столетница на бавна и мъчителна смърт, и отиде в Брюксел - много важно, че длъжността не се оказа точно това, каквото очакваше - уж председател на ЕК, а всъщност - само ляв координатор в Европарламента! По-важното обаче му е друго - какво като будалите в България го одумват - и своите, и чуждите - та даже го пропсуват на майка! Важното е, че в къщичката в Швейцария - и той в Швейцария! - ще могат да отмарят далеч от политическата глъчка! А и за децата си го бива - струва си да завършат училище и университет в Цюрих, примерно - също като Айнщайн!, а не като него през 80-те, когато, като син на баща си и още ерген, се трепеше ли, трепеше в оня мъглив Лондон!

Ето го сега и Петко Сертов. Един Господ знае къде е щукнал, с 14 бона (в лева) в джоба и с чужд автомобил! Ни жена, ни дете, ни коте - както се казва! Най-после сам-самичък! С тайните си - неговите и на държавата! На кой ли ще ги каже, кому ли са притрябвали, но щом баш шефът на тайните служби драсва от държавата, спукана ѝ е работата на тази държава! Стойте, та гледайте!

А онези досадници от жълтите павета - цяла година: КОЙ, та КОЙ!

Автор: Валентин Стоев

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес