Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Легендата за любовта, мъжките сълзи и разтърсващата история за един жив образец и идеал. Жив.

10 октомври 2024, 13:47 часа • 730 прочитания

Легендата за любовта, мъжките сълзи и разтърсващата история за един жив образец и идеал. Жив. 💙

Един възкръснал мит, който пленява с уроците, докосващите сцени и брилянтната българска актьорска игра на Павел Иванов, новата звезда Александра Свиленова и цяло съзвездие от български имена, пресъздали образа на една легенда. Блестяща маркетингова дейност, която направи продукта професионален европейски. Шедьовър.

Това е филм за всяко сърце, което обича и което пази заветите. Сърце, което носи духовния пример, предаващ се от баща на син. Това е филм за любовта към футбола, към любимата, към цял един народ и за високата цена, която носи със себе си тази любов, особено в контекста на комунистическата гротеска.

Още: Гала премиерата на "Гунди - Легенда за любовта" постави няколко рекорда

Пред треперещия поглед на Величка Аспарухова (Лита), Андрей Аспарухов и 10 000 сини сърца възкръсна спомена за образеца на поведение на Президента. Онзи почти мистичен и иконичен за милиони светъл лъч надежда на романтичния джаз футбол на XX век. Онзи образ на момчето, което не трябва да забравяме и да го обичаме, както ни завеща от сцената самата Лита.

Тази лента заслужава да докосне всяко човешко сърце и да бележи нашето поколение. Силните чувства са неизбежни, защото Гунди отдавна живее в нашите съзнания и в нашите домове, в нашите семейства. Не сме го гледали никога, но отпечатъкът му е такъв, че е белязал и нашите животи. Не сме били родени, но сякаш сме били там.

Още: На кино с още 10 000 души: Филмът за Гунди като на мач - със синя агитка, песни и скандирания

Всички 10 000 сърца туптяха в ритъма на разтърсващите емоции и споделиха заедно възможността да споделят хиляди сълзи в едно голямо синьо море, което се поклони пред любимата и непрежалима деветка.

"Гунди - Легенда за любовта" е в графата задължителни за наслада и гледане - от 18 октомври в кината.

Автор: Ивайло Илиев

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес