Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради обгазяване на града: Глобиха дървопреработвателно предприятие във Велико Търново

09 юли 2024, 14:46 часа • 1446 прочитания

Регионалната екологична инспекция във Велико Търново глоби с 20 000 лева завод за преработка на дървесина за обгазяване на града.

Проблемите с острата, задушлива миризма от преработката на дървесината в "Кроношпан" във Велико Търново са от години и дружеството е в непрекъснато нарушение на комплексното си разрешително, издадено от Министерство на околната среда от 2018 г.

ОЩЕ: Прокуратурата проверява сигналите за обгазяване в Карнобат

За поредните обгазявания на Велико Търново компанията е с две нови глоби за 20 000 лева, съобщиха от Регионалната екологична инспекция за контролната си дейност.

На 3, 6 и 25 юни в екологичната инспекция отново е имало сигнали за миризма на дървесина и химикали в различни квартали на Велико Търново.

Данните от пречиствателните съоръжения на компанията и от нейната система за непрекъснати измервания на летливите органични съединения са показали, че няма превишения на нормите и няма производствени аварии.

ОЩЕ: Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Кметът на Велико Търново чака отговор на искането си до Министерството на околната среда за завишаване на нормите за работа на дружеството, за да се ограничи обгазяването на града, съобщи БНР.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес