Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стопанската академия няма да става филиал на друг ВУЗ

13 януари 2016, 13:23 часа • 1924 прочитания

"Стопанска академия „Димитър А. Ценов” няма да става филиал на друго висше училище". Това заяви временният ректор проф. Марияна Божинова след проведената вчера среща с министъра на образованието проф. Тодор Танев и неговия екип.

„Имаме пълната подкрепа на МОН за продължаване на изборния процес в Стопанска академия”, каза още проф. Божинова. Тя поясни, че с просветния министър са обсъждали конкретни стъпки за организирането и по-скорошното провеждане на избори в Стопанска академия.

По време на срещата е коментирано и разпространеното в медийното пространство изказване на министър Танев, според което Стопанската академия няма да получава субсидия, ако няма ръководство и Свищовското висше училище временно може да стане филиал на Русенския университет, посочва "Дарик нюз".

Проф. Божинова поясни, че думите на министъра са извадени от контекста. Те са казани по-скоро в шеговита форма, но с цел да подействат психологически върху академичната общност, за да се консолидира около провеждането на избори за нов ректор и ръководни органи. Служебният ректор е получил уверение от просветния министър за това, че държавната субсидия на Стопанска академия няма да бъде спряна.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес