Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Свищов спечели проект за ремонт на спортна площадка от "Красива България"

16 март 2023, 15:14 часа • 1401 прочитания

Финансиране за ремонт на спортна площадка към СУ „Цветан Радославов“ спечели община Свищов пред проект „Красива България“, съобщиха от местната администрация.

Актуалното състояние на обекта налага обновяване и модернизиране на дворното пространство на училището и изграждане на спортна площадка с нови уреди и подходяща настилка.

Реализирането на проекта ще допринесе за подобряване на материалната база в образователното заведение.

Предвижда се изграждането на комбинирано спортно игрище за хокей на трева и футбол, трибуни със седалки. Заложено е също така спортната площадка да се огради с висока ограда с цел безопасност на децата по време на игри и тренировки. Също така ще бъдат монтирани стълбове с лед осветление и мощни прожектори.

Общата стойност по проекта възлиза на 368 541 лв., от които 128 989,00 лв. ще бъдат финансирани от Проект „Красива България“, а 239 552 лева е собственият принос на общината.

От местната администрация припомнят, че по „Красива България“са изпълнени проекти за подобряване на социалната и спортната инфраструктура в СУ „Димитър Благоев“ и СУ „Николай Катранов“, ремонтирани са фасада и ограда на ДГ „Слънчо“ в Свищов.

Още от Свищов: 

Свищов ще се надпреварва за титлата "Еко отговорна община"

Ремонтът на Търговската гимназия в Свищов ще струва два пъти повече

Регионалният министър ще съдейства за решаване проблема с водната криза в свищовските села

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес