Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекарите във Велико Търново имат готовност за пълно спиране на работа

30 март 2016, 12:25 часа • 1466 прочитания

Следим развитието на протеста в страната и имаме готовност за пълно спиране на работа. Това съобщи за Радио „Фокус“-Велико Търново д-р Христо Димитров, зам.-председател на Регионалната колегия на Български лекарски съюз във Велико Търново и зам.-председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

Той обясни, че за вчера и за днес протестите са обявени за 1 час спиране на работата, като остава готовността за пълно спиране на работния процес, в зависимост от ситуацията.

„Нарочно сме предприели протеста по този начин, за да може все пак да успяваме да се грижим за нашите пациенти, тъй като не ни е безразлично какво се случва с тяхното здраве. Следим развитието на протеста в страната и имаме готовност за пълно спиране на работа“, каза д-р Димитров. Той коментира и изказването на министър Москов, в което той заяви, че личните лекари нямат повод за протести и няма за какво да бъдат недоволни, тъй като няма Рамков договор.

„Това са популистки изказвания. Имаме и заплахи, че някой друг ще поеме нашата работа, което рязко промени настроението сред колегите в посока наистина да опитаме дали може някой друг да поеме нашата работа при положение, че изобщо не е в час със спецификата и особеностите на нещата, които правим“, обясни Д-р Димитров.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес