Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Във Варна ще борят джебчийките с образователни клипове в градския транспорт

04 юни 2015, 08:59 часа • 4273 прочитания

За борба с джебчийките във Варненско местните власти са предвидили две основни мерки, стана ясно от репортаж на Нова телевизия.

Първата мярка е създаване на оперативни групи, които ще работят приоритетно на курортни места, за да опазват туристите от нагли набези. Втората мярка е далеч по-интересна - в превозните средства на градския транспорт в морската ни столица ще бъдат излъчвани специални клипове с лицата на установени джебчии. Не стана ясно само на колко езика ще бъдат озвучавани тези клипове.

Същевременно говорителят на НАП Росен Бъчваров категорично отрече варненското звено на агенцията да се страхува да проверява определени хора във Варненско. За последните три години са проверени над 160 лица, установени са над 1,5 млн. лева, влезли в държавната хазна, обяви той. И добави, че НАП-Варна не е изненадана от положението в Игнатиево. НАП е втора линия на защита - ние не установяваме престъпления, но установяваме несъответствия, след като престъпниците започнат да си купуват скъпи вещи с пари, които не са декларирани, каза Бъчваров. Той поиска "да не се измиват ръце" с НАП, след като разследванията са приоритетно работа на други органи.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес