Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въпреки паритета в екзитполовете: Иван Портних твърди, че води убедително във Варна

29 октомври 2023, 21:54 часа • 1861 прочитания

"Благодаря на всички, които казаха „не“ на лъжите и манипулациите". Това бе първият коментар на кандидата за кмет на ГЕРБ във Варна Иван Портних, който и досега управлява морската столица.

Портних смята, че е първи

"Гледаме доста противоречиви предварителни данни. По наши данни водим доста по-убедително", заяви кметът на Варна пред БНТ.

Още: ПП-ДБ допусна ескалация срещу ГЕРБ във Варна, но не и разпад на "сглобката"

Според данни на "Галъп" към 20 ч. на 29 октомври - той и кандидатът на ПП-ДБ Благомир Коцев си поделят първото място с по 26,9% подкрепа.

"Нека изчакаме сутринта – утрото винаги е по-умно от вечерта. Някои от данните си противоречат. Очевидно, ГЕРБ води убедително на ПП-ДБ за общински съвет", твърди Портних.

Снимка: БГНЕС

Фронт срещу ГЕРБ във Варна

Попитан дали има фронт срещу ГЕРБ за втория тур, той заяви: "Убеден съм, че всички варненци, които са наистина против лъжите, против манипулациите, внушенията и неистините, против бизнес влиянията и корпоративния вот, че всички, които искат развитието на Варна да е по-добро, ще ни подкрепят, ако се наложи изобщо да сме на балотаж".

Още: Кандидатът на ПП-ДБ във Варна: Варненци показаха, че не искат повече модела на ГЕРБ

"Болшинството варненци застана зад развитието и против манипулациите", смята Иван Портних.

Според него е рано да се говори за коалиция между ГЕРБ и ПП-ДБ в общинския съвет. Там фрагментирането би могло да е и много по-голямо, смята той.

Още: Екзитпол: "Възраждане" пада с 8% във Варна, но се брои на първо място

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес