Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

22-годишен студент моли за помощ, за да живее

22 януари 2015, 10:38 часа • 47971 прочитания

Никола Ботев учи в Морското училище във Варна и има нужда от помощ, за да живее. Момчето страда от много рядка форма на рак, която се причинява от мутирал ген в организма. Спасяването на живота му струва 27 000 евро, с които е нужно да се оперира спешно в Турция.

22-годишният Никола е обикновено момче, което харесва специалността, която учи в морското училище във Варна. Един ден обаче усеща странно подуване на лявото рамо и решава да отиде на лекар. Тогава започва истинското лутане от лекарски кабинет на лекарски кабинет в продължение на година. Той и майка му се опитват да намерят специалист, който да даде диагноза, за да може да започне лечение.

В крайна сметка лекарите поставят страшната диагноза – инфламаторен миофиброобластен тумор, което е мутация на АЛК-ген. Оказва се, че има само 36 човека в целия свят, които имат същия проблем.

„Никога не съм допускала, че синът ми, който е толкова жизнерадостен, позитивен и весел човек, добър по душа, който никога на никой нищо лошо не е направил, трябва да се бори с тази болест!”, споделя майката на Никола - Полина Ботева.

След поставяне на диагнозата са направени три операции на лявото му рамо. Болестта обаче се оказва упорита и започва да развива метастази, които стигат до белия дроб на момчето. Шанс за живот дават лекари от Истанбул. Операцията обаче трябва да се направи до един месец, защото има опасност метастазите да засегнат и други органи.

„Тези 27 000 евро са просто едно начало и тъй като аз нямам възможност тези пари да ги дам, аз моля всички майки, всички хора, с каквото могат да помогнат!”, призовава майката на момчето Полина Ботева.

Банкова сметка:
Банка "ОББ" АД
IBAN: BG15UBBS80021028317940
Никола Ботев

Славея Йорданова
Славея Йорданова Отговорен редактор
Новините днес