Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо домакините започнаха да слагат найлонова торбичка на рендето, преди да настържат този зеленчук? (ВИДЕО)

12 октомври 2021, 09:06 часа

Добрата новина е, че днес всеки от нас има възможност да си закупи всевъзможни джаджи от магазина. Продават се всякакви аксесоари, полезни за домакинството. Все пак обаче не е изключено да опрете до някои от онези простички методи, които успяват да ни спестят не малко главоболие.

Представете си, че не успявате да откриете пресата за чесън, а ви се налага да пресовате този зеленчук. Рязането с нож определено си е трудоемко, да не говорим, че неопитните кулинари могат дори да се наранят, ако не внимават.

Защо да сложим найлоново пликче на рендето, преди да настържем чесъна?

Ще ви споделим един изключително идеен метод за рендосването на чесън. Не само, че нещата се случват бързо, но и накрая не остава нито частица от полезния зеленчук по зъбците на нашия помощник.

Поставете найлоново пликче върху рендето и започнете да стържете чесъна. Цялото количество залепва по найлона, но не и по самото ренде.

Веднага, щом приключите, премахнете плика и изплакнете рендето. Дори няма да се усеща от миризмата на чесън по него.

Триковете, които трябва да знае всяка домакиня

Не казваме, че найлоновите пликове са най-доброто решение, но не виждаме нищо лошо в това, ако от време на време опирате до тях и ги използвате.

Разбира се, по – лесният начин си остава добрата стара преса, която върши всичко това за секунди. Ако обаче е избягала от погледа ви, повредила се е или сте я дали на съседката, то направете това и ще решите проблема си за нула време и без да хвърляте от ценния зеленчук.

Ето и видео, от което става ясно как точно да процедирате:

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес