Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За какво служи чекмеджето под фурната? Отговорът може да ви изненада!

04 юни 2024, 20:20 часа
Реклама

Всяка печка, дори да не е от най-новите и модерни, има чекмедже, което се намира под фурната. Обикновено в него съхраняваме тигани, тави за печене, тигани и инструкциите за употреба на самата фурна. Оказва се обаче, че има съвсем различно предназначеие!

В повечето домове чекмеджето под фурната служи като място за съхранение и няма нищо лошо това да продължи да бъде така. Според препоръките на производителите обаче инструкции за експлоатация на кухненски уреди и дървени дъски не трябва да се съхраняват в чекмеджета за затопляне. Като цяло, не е добра идея да държите там нищо запалимо. И така, как можем да развием това място? Отговорът е лесен и изключително полезен.

За какво е създадено чекмеджето под фурната?

Още: Не търкайте фурната, просто поставете ТОВА вътре и я включете

Създадено е за да поддържа приготвените ястия топли! Това е страхотно скривалище за тортата, която искате да остане скрита. Чекмеджето контролира нивото на влажност, така че храната, поставена в него, няма да бъде суха и безвкусна.

Ако планирате вечеря с много ястия за гости, струва си да използвате допълнителното място. Например съхранявайте месото, за да не изстине, докато чакате да се сварят картофите. Накратко - това е чекмедже, в което можете да поставите ястието след изпичане, така че да остане топло, но не сухо, до сервирането му на масата.

Ако не сте сигурни дали това, с което е оборудвана вашата печка, е подходяща за затопляне на ястия, проверете инструкциите или се свържете с производителя.

Още: За да стане меко свинското месо - ето на колко градуса се пече

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес