Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТРИК, с който торбичките под очите буквално изчезват

30 август 2024, 08:15 часа

Омръзнало ли ви е непрекъснато да ви питат защо изглеждате изморени, успявате ли да се наспите, тревожи ли ви нещо и прочее? Сигурни сме, че на всеки от вас му се е случвало да се озове в натоварващ период, когато часовете за сън са в критичния минимум, а почивката е мираж.

Ако в момента сте в подобна ситуация, престанете да се вглеждате в огледалото и в онези тъмни кръгове под очите, които някак ви състаряват и правят лицето ви да изглежда болно и изморено. Вместо това помислете как да решите този проблем. Резултатът ще е самочувствие и удовлетвореност.

Как да се справим с тъмните кръгове под очите?

Още: Как най-лесно да прикрием тъмните кръгове под очите

Предвид забързаното ежедневие и динамиката, царяща в живота ни, този проблем обхваща все повече хора. Ние обаче сме готови да споделим няколко начина за заличаване на тъмните кръгове около очите.

Ето ги и тях:

Студени компреси

Колкото по-често си поставяте студени компреси под очите, толкова по-свеж и сияен вид на лицето си ще имате. Сами ще се уверите как подпухналите участъци ще се коригират, а появата на торбички ще остане в миналото.

Още: Козметик съветва как бързо да премахнете тъмните кръгове под очите

За направата на студени компреси може да си послужите с няколко неща. Най-разпространи са студените гелове, които се поставят за известно време във фризера. Ако нямате такъв под ръка, може просто да завиете парче лед в марля или друга тънка кърпа и да поставите под очите. Тази процедура е желателно да се повтаря няколко пъти на ден по 15 минути.

Създаване на режим за сън

Не забравяйте да обърнете внимание и на съня си. Това всъщност е най-важното правило, което не бива да забравяме. Давайте на тялото си минимум 8 часа сън, не само за да изглеждате добре, но и да функционирате пълноценно.

Правилното хранене

Още: Как да премахнете тъмните кръгове под очите у дома: само ефективни методи

Правилното хранене е в основата. Балансираното меню ще ви даде всичко, от което се нуждаете. Пийте по много течности, ако искате да се чувствате свежи и активни.

Масажиране на зоната около очите

Стимулирайте кръвообращението, чрез леки масажни движения или нежни потупвания в зоната около очите.

Така ще подобрите тена и тъмните кръгове значително ще намалеят.

Придържайте се към нашите съвети и резултатите ще са налице.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес