Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три лесни стъпки за освежаване на лицето преди лятото

15 май 2024, 05:45 часа

Морков, утайка от кафе и малко невен могат да помогнат за детоксикация на кожата, която е пострадала от студената и тежка зима. Идеята е да се почисти кожата в дълбочина, да се намали зачервяването, причинено от температурните промени, и да се възстанови естественият здравословен блясък - три основни стъпки за освежаване на кожата за пролетта.

Реклама

Още: Тази маска за лице против бръчки с жълтък е истински хит през пролетта

Утайка от кафе за нежно ексфолиране

Съживяването на кожата изисква дълбоко почистване, а следователно и редовно ексфолиране, за да се отървете от мъртвите клетки, които се натрупват през зимата. Утайката от кафе е най-подходящата естествена съставка за тази задача. Тя не само усъвършенства структурата на кожата, за да я направи по-гладка, по-мека и по-сияйна, без да я оголва прекалено силно, но и абсорбира себума. Освен това, тъй като са богати на кофеин, те могат да дадат истински тласък на очите, като прогонят подпухналостта и тъмните кръгове, за да направят място за кожа, която сияе от жизненост и здраве. Освен това няма да ви струва нищо, тъй като утайката от кафемашината ви вероятно така или иначе е била предназначена за изхвърляне. А и това е чудесен начин за рециклиране на отпадъците.

Моркови за здравословен блясък

Морковите може и да са вкусни за ядене, но те също така придават на кожата ви здравословен блясък, от който тя така отчаяно се нуждае през зимата, като същевременно я подготвят за завръщането на слънцето. Богати на витамин А, морковите осигуряват много ползи за кожата, включително здравословен блясък и дълготрайно сияние - идеални в края на зимата. И това не е всичко, тъй като морковите насърчават придобиването на тен и благодарение на антиоксидантните си свойства предотвратяват стареенето на кожата.

Невен за успокояване на зачервяванията

Още: Защо да закачим маска за еднократна употреба под душа? Отговорът ще ви изненада!

Новият сезон означава промяна в температурата, а това може да бъде проблем за кожата, което да доведе до зачервяване или петна, например. Затова е добре да търсите съставки, които са богати на успокояващи активни вещества, като невен - растение, добре познато на хората, склонни към сърбеж, тъй като то успокоява всички видове раздразнения, оставяйки кожата мека и успокоена. В допълнение към успокояващия си ефект невенът има репаративни свойства, които позволяват на кожата да се заздрави по-лесно. Добавете го към програмата си за детоксикация на кожата, за да посрещнете с лекота и свежест лятото.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес