Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С този зеленчук ще държите комарите далеч от вас

31 юли 2024, 07:55 часа

През лятото нашествията на комарите могат да развалят доброто ни настроение. Тези малки и на пръв поглед безобидни насекоми се приближават неусетно до нас и причиняват сърбеж и дискомфорт след ухапванията си.

Ако искате да сложите край на неприятното явление, нашият съвет е да се възползвате от съветите, споделени от възрастни хора. Вместо да купувате куп репеленти, чието действие не е сигурно, най-добре дръжте няколко корена с домати в дома си.

В днешната статия ще ви разкрием малко повече за аромата на доматените растения и как той действа на комарите.

Още: Назоваха прост продукт, който отблъсква комарите

Защо и как доматите прогонват комарите?

Миризмата на доматените растения е това, което успява да прогони комарите. Ако искате да се възползвате от това тяхно свойство, единственото, което се изисква от вас да направите, е да поставите саксия с доматено растение на перваза на прозореца.

Ако не ви се иска да поливате растението или пък чисто естетически идеята не ви допада, бихте могли да откъснете няколко стръка от големите доматени растения в двора си и да ги поставите на различни места в дома си. Не забравяйте обаче да предпазите входа на вратите и прозорците, защото това са местата, през които комарите могат да влязат в помещенията и да ни създадат дискомфорт.

Надяваме се статията да ви е полезна и съвсем скоро да спрат оплакванията от ухапвания от комари. Пробвайте и се уверете сами в действието на доматените растения и тяхната способност да гонят насекомите.

Още: Как да прогоним комарите от помещението?

12 етерични масла за отблъскване на комари

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес