Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рецепта: Най-лесната пикантна салата с краставици

22 юли 2024, 16:59 часа

Когато жадувате за лека гарнитура, която няма да натежи на останалата част от вечерята ви, но все пак има достатъчно сила, за да се открои сама по себе си, направете тази салата. Бързото мариноване на краставиците с ябълков оцет и малко захар им придава жизнеността, която твърде често им липсва. Поръсени с нищо повече от малко зехтин, сол, черен пипер и много нарязан пресен див лук, резенчетата краставица се превръщат в обикновена салата, която е идеалният аналог на месо или риба на скара.

Чушки бюрек: Много вкусна и лесна рецепта

Проста салата за начало на сезона на печене

За мен тази салата възпява сезона на печене. Това е лека, освежаваща добавка към каквото и да хвърлите на скара вечерта, било то пържола, пиле, риба или дори просто няколко зеленчуци. Хвърлете го заедно в началото на приготвянето на вечерята и го оставете да престои и да се маринова, докато приготвяте продуктите на скара. И тъй като се нуждае от малко време, за да се смесят вкусовете, можете да го направите предварително, тъй като ще продължи да се подобрява след няколко часа или дори през нощта.

Фалафели от червено цвекло: Оригинална рецепта

Пикантна салата от краставици

Време за подготовка: 5 минути

Съставки

  • 1/4 чаша ябълков оцет
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици кристална захар
  • 1 чаена лъжичка кашерна сол
  • Прясно смлян черен пипер
  • 2 килограма краставици (около 4 средни)
  • 2 супени лъжици ситно нарязан пресен лук

Инструкции

Поставете оцета, олиото, захарта, солта и няколко смлени черен пипер в голяма купа и разбийте, за да се комбинират. Нарежете краставиците на тънко напречно. Поставете ги в купата, добавете дивия лук и разбъркайте, за да се комбинират.

Покрийте и охладете за поне 30 минути или за една нощ, за да позволите на вкусовете да се смесят. Овкусете и подправете със сол и черен пипер, ако е необходимо, преди сервиране.

Съхранение: Остатъците могат да се съхраняват в херметически затворен контейнер в хладилник до 3 дни.

Петя Недева
Петя Недева Отговорен редактор
Новините днес