Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Премахване на торбичките под очите - може и в домашни условия

28 август 2023, 11:33 часа

Колкото и перфектен да е гримът ви, можете да скриете всичко, освен ... торбичките под очите! Има много методи за справяне с нежеланите отоци в областта на очите.

Защо се появяват торбички под очите?

Преди да се борите с нежеланите отоци под очите, е задължително да разберете причината за появата им. Така ще разберете кои зони трябва да атакувате първо. Не забравяйте, че основните противници са липсата на вода в тялото, липсата на сън, нездравословната храна и злоупотребата с алкохол. Само здравословният начин на живот може да победи торбичките под очите.

Методи за справяне с торбичките под очите:

Преминаването към нова диета и почивка е дълъг процес. Но може да се ускори. Водата ще помогне за отстраняване на излишната течност. Трябва да пиете до 2 литра вода на ден. Дори са пуснати безплатни мобилни приложения за контрол на нивото на водата. Всичко е просто и достъпно, просто започнете да го правите.

Как да се отървем от торбичките под очите?

Студен компрес

Две минути - и вашата подпухналост под очите ще се изпари! И кубчета лед от тинктура от мента ще ги изплашат.

Рецептата е проста: смилайте листа от мента, пригответе отвара и замразете полученото лекарство. Основното нещо - не забравяйте, че е невъзможно да се злоупотребява с такива "студени оръжия". Затова дръжте леда под очите си не повече от пет минути, в противен случай рискувате да повредите кръвоносните съдове.

Ако торбичките под очите не изчезват по никакъв начин, опитайте се да приложите по-радикален метод за борба. Използвайте това, което ви е под ръка - обикновени метални лъжици. Просто ги оставете във фризера за 10 минути, след което нанесете върху зоната около очите, докато лъжичките се затоплят.

Въоръжете се с още една възглавница

Оставете тялото да се възстанови – осигурете си добър сън за 8-9 часа. Имайте предвид, че е най-добре да почивате по гръб, а не по корем. За най-добър ефект поставете допълнителна възглавница или специална ролка под врата си. Тези манипулации ще помогнат на излишната течност да изтече от лицето, а не да се натрупва под очите.

Как да се отървем от торбичките под очите

Поглезете кожата си с бадемово масло

Не забравяйте, че трябва да подсилите тялото си не само със здравословна и полезна храна, но и с витамини Е и К. Те намаляват пигментацията и възпалението. Отлично лекарство за вашата кожа ще бъде бадемовото масло. Нанасяйте го върху зоната под очите всяка вечер, докато торбичките ви най-накрая изчезнат. Не забравяйте, че кожата под очите е много тънка и нежна – не търкайте силно, за да не я разтегнете.

Маска от плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са вашите съюзници в борбата с отоците. Обърнете особено внимание на краставиците, картофите, кивито и ягодите. Маска от тези съставки е линейка от естествени антиоксиданти.

Друга ефективна рецепта: алоето се смила и се добавя сок от 1/2 краставица. Този компрес ще премахне торбичките под очите за 30 минути.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес