Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НИКОГА не нагрявайте КЪРЛЕЖ, защото рискувате да се случи това!

16 май 2022, 12:05 часа

Кърлежите са сред най-опасните паразити и неслучайно всички се опитваме да се предпазим от тях.

Топлите месеци са свързани с кърлежи по тревите и дърветата. Всяка една разходка в парка или сред природата е риск по тялото ни да се забие кръвопиецът. Много е важно да внимаваме какво обличаме. За предпочитане е да носим дълги и тесни панталони в светъл цвят. Горната част също е желателно да покрива ръцете и да бъде в бял или друг светъл нюанс.

Винаги, когато излизаме в паркове, градинки или на разходка в планината, трябва да пръскаме тялото си с подходящи репеленти или сами да си приготвяме такива, чието действие доказано гони кърлежите и ни предпазва от тях.

Ако вадите КЪРЛЕЖ, никога не правете ТОВА. Може да е опасно!

Колкото и да внимава човек, не е гаранция, че в тялото му няма да се забие кърлеж. Ако това се случи, нужно е да действаме на мига и да запазим спокойствие.

Сигурно и вие сте чували за какви ли не методи за вадене на кърлеж. Най-безопасният, разбира се, е да посетите медицинско лице, което най-добре знае как да процедира, така че отстраняването да не крие никакви рискове за здравето.

В случай, че сте на място, което не ви позволява да посетите лекар, никога не нагрявайте кърлеж. Макар мнозина да твърдят, че нагряването с клечка кибрит е сред най-лесните начини за премахването на паразита от тялото, това не е така.

Етеричните масла, които карат КЪРЛЕЖИТЕ да стоят далеч от вас

Истината е, че когато нагреете кърлежа, не е изключено той да пусне отрова в раната и нещата да се усложнят. Освен това самото нагряване може да се окаже опасно за вас и ако не внимавате, да се изгорите.

Забравете за този метод. Ако нямате достатъчно информация как най-безопасно да се справите с неприятеля, не опитвайте сами!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес