Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не допускайте тази грешка, когато пържите пиле

31 май 2024, 06:45 часа

Малко ястия вълнуват цялото семейство (и особено децата) като чиния с панирани пилешки хапки! Гъвкави, вкусни и подходящи за различни разядки и сосове, пилешките филенца са крехки и лесни за пригорвяне. Но ако искате вашите домашно приготвени пилешки ястия да се съревновават с тези на веригите за бързо хранене, не допускайте тази грешка.

Къде бъркат повечето домакини?

Разбира се, без значение дали изпозлваме тиган с олио, или еърфрайър, почти всички спазваме стъпките с яйчена баня и след това овалване в галета. Но мнозина забравят подправките! Когато правите пържено пиле е добре да използвате пълен списък със съставки, включително чесън на прах, черен пипер, сол, горчица на прах.

Още: Как да изчистим пилето от хормони преди готвене

Разликата между добра рецепта за крехко пиле и страхотна рецепта за крехко пиле е в подправките! Най-добре е да овкусявате филетата преди да се панират. Подправянето на месото не само придава аромат и вкус, но също така гарантира, че повърхността на пилето е достатъчно суха.

За още по-добър вкус, може да добавите чаена лъжичка от любимия си лют сос или горчица към чиния с разбитите яйца.

„Панировката е това, което прави вашите пилешки филенцастрахотни“, казват професионалните готвачи. Тъй като пилето омеква, то трябва да бъде подправено като такова.

Още: Тайната на Гордън Рамзи за готвене на сочни пилешки гърди (ВИДЕО)

Очистване на антибиотици от купено пилешко - как да стане у дома?

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес