Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-популярните цветове за летни дрехи тази година? (ВИДЕО)

18 юни 2024, 18:00 часа
Реклама

Всеки сезон носи своите цветове и модни тенденции. През лятото тези цветове трябва да излъчват свежест и енергия, да не събират слънчева светлина и по-възможност да напомнят за дълги светли дни и горещи нощи.

Актуалните модни тенденции за летен сезон 2024 разкриват това усещане.

В днешната статия ще ви покажем кои са най-модерните цветове и дрехи, които можем да облечем това лято.

1. Прасковено 

Източник: Envato Elements 

Разбира се, започваме с цвета на 2024 година, обявен официално от института Пантон за цвят на годината, а именно нежно прасковено.

Според директора на института Леатрис Ейзман, този цвят излъчва топлина и модерна елегантност, но в същото време резонира със съпричасността. Лято 2024 предизвиква да носите дрехи с обемни горнища, които създават интересни силуети. Широките рамене, разширените ръкави и драперията придават драма на визията и определено този стил би изглеждал зашеметяващо в нежно прасковено.

2. Черешово червено 

Източник: Envato Elements 

Дълбокият червен цвят добавя луксозен и дързък акцент към всяко облекло. Този нюанс може да се съчетава както с неутрални, така и с ярки цветове.

Роклите в този цвят са чудесен избор за официални събития, партита или романтични вечери, защото придават елегантност и увереност.

3. Бледозелено/ шамфъстък

Източник: Envato Elements 

Този цвят е изключително подходящ за свежи и по-нежни женствени визии. Панталони в този цвят могат да бъдат съчетани с пастелни или контрастни цветове за по-жив вид.

Полите в шамфъстъчен цвят също могат да бъдат чудесен избор за пролетни и летни дни.

4. Светлосиньо 

Източник: Envato Elements 

Светлосиньото е винаги модерно през лятото. По магазините вече нашумяха всякакви вариации на блейзъри, панталони и рокли в различни нюанси на светлосиньото и определено можем да кажем, че не сме разочаровани. Светлосиньото създава усещане за прохлада и свежест, което е особено приятно през горещите летни дни.

Психологическият ефект на този цвят може да помогне за намаляване на усещането за топлина и да ни напомня за спокойствието на морето.

5. Шоколадово кафяво 

Източник: Envato Elements 

Интересен цвят за лято 2024 е шоколадово кафявото. Този богат топъл цвят може да бъде съчетан почти с всичко. Колкото и нестандартно да ви изглежда, този цвят създава усещане за уют и топлина, но със сигурност няма да ви е горещо с него, дори и през по-горещите летни месеци.

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес