Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Избор на хостинг услуги

15 декември 2020, 16:42 часа

Избора на хостинг услуги никога не е лесен. Всеки отделен бизнес проект има своите конкретни специфики и изисквания, които трябва да бъдат пригодени към съответните планове на доставчиците. Освен това е добре да се проучи рейтингите им, за да сте сигурни, че залагате на надежден хостинг. Пример в това отношение е IONOS, което се потвърждава от факта, че компанията е на пазара вече повече от 30 години. Затова и наемането на хостинг от IONOS е една много добра идея. Но нека да видим за какво трябва да внимаваме, когато търсим най-изгодната за своя бизнес оферта.

Определете консумацията на ресурси за вашия проект

Обикновено хората с нужда от хостинг са склонни да избират този, който предлага повече функции за по-малко пари. Подходът е рационален, без съмнение, но е много по-ефективно да търсите не икономически най-изгодния партньор, а услугата, която максимално да задоволи вашите конкретни нужди.

Така например, една фирма може да се нуждае от усъвършенствана услуга за електронна поща, друга може да се нуждае от много дисково пространство, а друга може да се нуждае от висока честотна лента и повишени мерки за сигурност.

За тези, които за пръв път се сблъскват с проблема с избора на хостинг, може да е трудно да разберат техническите му характеристики и това се използва от недобросъвестни хостинг доставчици, които им продават услугата си на по-висока цена.

Хостинг с неограничено дисково пространство

Не се изкушавайте да получите хостинг с неограничено дисково пространство и други „неограничени“ неща, по-важно е да разберете кои хостинг компоненти са важни за вас и какви ограничения могат да наложат доставчиците.

Image Source: https://unsplash.com/

Дисково пространство и RAM

Съхранението или дисковото пространство е може би най-лесно разбираемият хостинг, за който ще трябва да се притеснявате най-малко. Много доставчици на споделен хостинг предлагат неограничено дисково пространство. Въпреки че това е технически възможно, повечето собственици на личен или малък бизнес едва ли се нуждаят от толкова много място за съхранение. Когато надстроите до VPS и специален сървър, можете да персонализирате този компонент, както сметнете за добре.

Подобно на вашия персонален компютър, RAM (памет с произволен достъп) в уеб хостинга изпълнява подобна цел - обработка на съхранените данни и мнозина са на мнение, че тя е един от най-важните параметри при избора на хост.

Честотна лента (трансфер на данни)

Широчината на честотната лента е метрична характеристика, която показва съотношението на максималното количество информация, предавана и получена от сървъра, а също така влияе върху производителността на сайта. Този параметър се нарича още трансфер на данни и определя колко бързо потребителят ще получи достъп до информацията на вашия сайт. Ако честотната лента е голяма, тогава повече хора биха могли да видят едновременно вашия сайт. Повечето клиенти на хостинг услуги имат много по-голяма честотна лента, отколкото може да им е необходима през даден месец, но повишаването на лимитите за пренос на данни е добър начин да повишите трафика на уебсайта си, без да губите производителност.

Домейни и имейл

Въпреки че обикновено и двете услуги се обслужват в един и същ пакет, регистрацията на домейн и уеб хостингът са две напълно различни неща. Името на домейна е адресът на вашия сайт и може се регистрира и хоства от една компания, а файловете на сайта да се хостват от друга.

Разбира се, за предпочитане е всички файлове на сайта да се съхраняват в един акаунт и много хостъри на имена на домейни любезно предлагат безплатен трансфер. Някои доставчици дори предлагат безплатен хостинг на домейн за една година за всички новорегистрирани адреси.

Услугата за хостинг на имейли е особено популярна сред собствениците на фирми, които искат да повишат авторитета си и познаваемостта на марката, като включат име на домейн в своя имейл адрес. Хостинг доставчиците обикновено предлагат допълнителни функции за електронна поща като автоматични отговори, филтри и подобрена сигурност на данните.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес