Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експерт разкрива: Кога трябва да закусваме, ако искаме да отслабнем

13 май 2024, 15:28 часа

Закуската често се смята за най-важното хранене за деня и ако е добре балансирана, може да осигури основни хранителни вещества и енергия за останалата част от деня.

Вижте още: Страхотен трик, с който ягодите няма да гният и ще са свежи със седмици

Важно е обаче не само какво закусваме, но и кога. Д-р Майкъл О. Маккини разкрива идеалното време, когато трябва да ядем първото си хранене, особено ако искаме да отслабнем, той пише "She Finds".

Яденето на закуска в рамките на един час след събуждане съответства на естествения циркаден ритъм на тялото, подобрявайки метаболизма и разхода на енергия през целия ден. Когато храним тялото си рано сутрин, това дава тласък на метаболизма ни, така че да не сме много гладни през деня. “, обяснява лекарят.

Когато закусваме сутрин, нашият метаболизъм се активира, което води до по-ефективно изгаряне на калории през деня.

Закуската също така нормализира кръвната захар, което предотвратява желанието за нездравословни закуски по-късно през деня.“ Освен това здравословната закуска, съставена от протеини и фибри, осигурява непрекъснато освобождаване на енергия, необходима за повишена физическа активност, което води до по-голямо изгаряне на калории“, посочва Маккини.

Той отбелязва, че ежедневната закуска намалява честотата на хранене през деня, като същевременно ни поддържа удовлетворени и засилва метаболизма ни, което помага за поддържане на здравословни навици и намаляване на теглото.

Вижте още: Подправката, която използваме всеки ден, увеличава риска от рак на стомаха с 41%

Трябва да закусвате балансирано като част от ежедневието си и да насърчавате добрите хранителни навици през целия ден“, заключи лекарят.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес