Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Домашни маски за лице с грозде

22 март 2021, 16:45 часа
Реклама

Оправдавайки репутацията си на „Кралица на плодовете“, гроздето със сигурност предизвиква уважение в общността за грижа за кожата заради богатите си антиоксиданти. Въпреки че в света има над 10 000 сорта грозде, общото между всички е, че съдържа флавоноиди, антиоксиданти и алфа хидрокси киселини. Всички възрасти могат да се възползват от противовъзпалителните свойства, осветителните агенти и обръщането на уврежданията от слънцето, осигурени от гроздето.

Гроздето е фантастичен плод, който да използвате локално, ако се борите с акнето и / или ако искате да се преборите с ефектите от стареенето. Намерен в кожата на червеното грозде, силно търсеният полифенол ресвератрол може да подобри здравето на сърцето, да увеличи производството на колаген и да неутрализира увреждането на свободните радикали. Следващият път, когато сте в магазина, вземете допълнителен куп и опитайте една от тези прости домашни маски.

Домашна маска за лице против стареене от гроздови семки

Комбинирайте гроздето и белтъка в блендер и смесете старателно, смачквайки семената, които съдържат подхранващо масло от гроздови семки. След като сместа стане пенлива, използвайте четка за лице, за да нанесете маската върху лицето и шията с движения нагоре. Оставете да действа 15 минути, след това изплакнете обилно и проследете с овлажнител.

Пигментационен пакет за лице от грозде

Изсветляващите свойства на доматите и гроздето го правят мощно дуо, което се бори срещу старчески петна, увреждания от слънцето и изравнява тена. В блендер пулсирайте домата и гроздето, създавайки влажна паста. Нанесете върху лицето и шията, като се концентрирате върху всякакви слънчеви петна или по-тъмни области. Оставете да действа 20 минути, преди да изплакнете обилно.

Стягаща маска за лице от грозде

Съставки

3 супени лъжици червено или бяло грозде, за предпочитане органично

1 супена лъжица царевично брашно

Инструкции

Измийте гроздето правилно, особено ако плодовете ви не са биологични. Корите на плодовете често съдържат пестициди.

Поставете гроздето в блендер и смесете до дебела каша. Уверете се, че не смесвате сместа прекалено много; искате да завършите с паста, с която можете да се справите, а не с гроздов сок.

Прецедете излишната течност (това ще направи освежаваща напитка за лечение на тялото ви отвътре) и поставете пастата в купа. Добавете царевичното брашно, за да свържете сместа. Царевичното брашно също ще абсорбира излишното масло върху кожата ви, докато гроздето действа магически.

Издърпайте назад косата си и измийте лицето и шията, така че те да са чисти, преди да нанесете маската за лице. Нанесете маската по цялото лице и шия, като внимавате да избягвате очите и устата. Оставете за 10 минути. Използвайте това време, за да се отпуснете правилно. Измийте маската и подсушете кожата си.

Препоръчително е да прилагате тази маска за лице не повече от 1-2 пъти седмично. Тази маска за лице е най-добре да се използва веднага, но ще се съхранява в хладилника 1-2 дни.

Грозде и ябълка

Тази рецепта изисква грозде и ябълка. И двата плода са богати на антиоксиданти, така че получавате бонус антиоксидантно действие, което се бори със свободните радикали.

Всичко, което трябва да направите е:

Вземете няколко парчета ябълка и направете паста.

Добавете няколко грозде и пасирайте, докато получите кашата.

Разбъркайте добре, докато двата плода се смесят правилно.

Нанесете маската за лице върху добре почистена кожа и я оставете да действа 30 минути. Изплакнете обилно. Ще получите ярка и чиста кожа, когато редовно използвате тази маска за лице.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес