Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Диетолог: Тези 2 храни ускоряват ударно метаболизма ви

26 август 2024, 06:00 часа

Напоследък ферментиралите храни получават много шум заради невероятните си ползи за здравето, особено когато става въпрос за засилване на метаболизма и подпомагане на загубата на тегло.

Добавянето на тези щадящи червата храни към диетата ни наистина може да подобри храносмилането и начина, по който тялото ни усвоява хранителните вещества. Диетологът Мишел Сари откри най-добрите ферментирали храни, които могат да ни помогнат да свалим няколко килограма по-бързо и да засилим метаболизма си.

Вижте още: 3 симптома на висока кръвна захар, които често пренебрегваме

Кисело мляко

Киселото мляко е богато на пробиотици, полезни бактерии, които насърчават здрав микробиом на червата. Балансираният чревен микробиом може да подобри храносмилането, усвояването на хранителните вещества и да поддържа метаболитното здраве, като всичко това може да допринесе за загуба на тегло.

Киселото мляко е отличен източник на пробиотици. Също така е богато на протеини, които допринасят за усещането за ситост. В допълнение, киселото мляко осигурява калций, който е от съществено значение за здравето на костите и се свързва с подобрено храносмилателно здраве и по-нисък риск от тип 2 диабет", казва Сари.

Кефир

Кефирът е пълен с пробиотици, които помагат за поддържането на здравето на червата и подобряват храносмилането. В допълнение, високото съдържание на протеини в кефира дава усещане за ситост, а неговите витамини и минерали поддържат метаболитното здраве. Освен това е с ниско съдържание на калории, което го прави идеалното допълнение към нашия план за отслабване.

„Кефирът е пълен с пробиотици, които помагат за подобряване на здравето на червата. Този баланс е ключов за по-бързото храносмилане и усвояване на хранителните вещества. Кефирът също е богат на протеини, поддържайки мускулите и ситостта, което може да бъде полезно за загуба на тегло“, посочва Сари.

Вижте още: Защо се появяват и как да лекувате хемороидите

Включването на ферментирали храни, като кисело мляко и кефир, в диетата ни може да бъде прост, но ефективен начин за бързо стартиране на метаболизма и подпомагане на загубата на тегло.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес