Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате перфектното картофено пюре, просто варете картофите по този начин

23 септември 2021, 10:04 часа

Картофеното пюре е истински вкусна храна. Обикновено бива приготвяно като гарнитура, но не са малко и онези хора, които предпочитат да си го похапват като основно ястие. То се комбинира еднакво добре както със свински пържоли, така и с риба. Това е универсална храна, която изисква много малко време да бъде сготвена и овкусена перфектно.

Както обаче и сами можете да предположите, картофеното пюре също си има своите тънкости и специфики, ако искаме да бъде с перфектен вкус и гладка текстура. Днес ще ви разкрием тайната за приготвянето на най-желаното пюре от картофки.

Ето къде грешим, докато приготвяме картофеното пюре:

Тайната се крие в самото варене на картофите. Задължително ги обработвайте с обелките и сега ще разберете защо е така. Една от причините е свързана с улеснението на домакините. Много по-лесно е да се почисти сварен картоф, отколкото суров. Това обаче не е чак толкова важно, когато говорим за крайния вкус на пюрето.

Най-големите грешки при приготвяне на картофено пюре

Люспите на кореноплодните задържа скорбялата и витамините в грудката и им пречи да отплуват с водата, докато се варят. Това е единственият начин да успеете да запазите ценните хранителни вещества на картофа. Същевременно с това той ще е много по-вкусен и подправен с малко масълце, сол и черен пипер ще се превърне в перфектната гарнитура към основното ви блюдо.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес