Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 безценни стъпки към сияйна кожа през лятото

08 април 2022, 18:40 часа

Летният сезон ще е факт съвсем скоро. Между основното почистване на дома, сушенето на прането на слънце и пренареждането на гардероба ви, не забравяйте да смените и рутината си за грижа за кожата. При смяната на сезоните е наложително да преминете към продукти и интензивна грижа за кожата, която е специфична за конкретния сезон. Докато зимата е свързана с наслагването на кожата ви със серуми, масла и кремове, лятото е идеалното време да си вземете по-леки продукти за кожата и по-скромна рутина.

Следвайте това ръководство от 8 стъпки като летен режим, за да се радвате на перфектна кожа.

1. Почистване на кожата

Първата стъпка към лятната грижа за кожата е почистването, за да се отървете от всички замърсявания и мръсотия и да премахнете излишното масло по лицето. Използвайте мека вода за лице без алкохол, която подхожда на кожата ви и я почиствайте добре 2-3 пъти дневно.

2. Ексфолирайте добре

Използвайте нежен ексфолиращ скраб два пъти седмично, за да премахнете сухата, мъртва кожа и да направите кожата си здрава, блестяща и сияйна.

Искате красива и нежна кожа? Използвайте АЛОЕ ВЕРА!

3. Сменете своя овлажнител

Сменете своя овлажнител с по-лек и воден. Лицето задържа повече вода, когато времето се затопли, така че изборът на продукти на водна основа е изключително важен. Нанасянето на овлажнител пази кожата ви от слънчевата светлина и задържа фон дьо тена ви за по-дълго време.

4. Използвайте слънцезащитни продукти

Защитата на кожата ви от слънчевите лъчи е от решаващо значение. Следователно добър продукт със слънцезащитен фактор е задължителен през лятото. Никога не напускайте дома си, без да носите такъв.

5. Използвайте добър серум за лице

Лятото е времето да инвестирате в добър серум за лице на базата на витамин С. Между овлажнител и слънцезащитен крем можете да капнете няколко капки серум за лице като допълнителна защита на кожата и да се отървете от хиперпигментация, фини линии и петна. Той също така помага за повишаване на колагена.

Как да почистваме лицето си според типа кожа?

6. Подменете продуктите си

Какво по-добро време от летния сезон, за да разчистите  шкафа от старите продукти. Мръсните четки и продукти задържат много бактерии, което може да доведе до запушване на порите и матова кожа. Дезинфекцирайте четките си за грим на всеки няколко дни.

7. Останете хидратирани

И накрая, но определено не на последно място, водата е най-важната стъпка в лятната грижа за кожата. Пиенето на вода е задължително. Тя поддържа тялото ви хидратирано и контролира телесната температура.

8. Защитете кожата си от слънцето

НЕ забравяйте да носите слънчеви очила и да носите чадър или шапка с периферия, когато излизате на слънце. Това предпазва кожата ви от пряка слънчева светлина. И доколкото е възможно, носете дрехи, които покриват кожата ви и я предпазват от тен или слънчево изгаряне.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес