Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Футболни прогнози: Какво да очакваме от дербито Манчестър Юнайтед - Челси

28 април 2019, 12:30 часа • 3416 прочитания

Дербито на кръга във Висшата лига противопоставя два отбора, които предстои да влязат в пряка битка за място в Шампионска лига през идния сезон – Манчестър Юнайтед срещу Челси. "Дяволите" посрещат на своя "Олд Трафорд" момчетата на Маурицио Сари, които имат преднина от три точки в класирането. Тази разлика обаче бързо може да бъде стопена, ако домакините постигнат успех в директния сблъсък помежду им.

Няма спор, че мачът е от изключително значение както за "червените", така и за "сините". Ако погледнем към формата на двата отбора в последните мачове, ще забележим, че нито Манчестър Юнайтед, нито Челси могат да се похвалят с особено добри резултати.

Юнайтед претърпя седем загуби в последните си девет мача във всички турнири, което е красноречиво за тяхната игра, макар тимът да се изправи срещу силни съперници в този период. Челси от своя страна допусна загуба от Ливърпул и равенство срещу Бърнли в последния си мач. Гостите влизат в мача, поне на хартия, в по-добра форма, но в подобни дербита това е последният фактор, на който се обръща внимание. Ето и моите футболни прогнози за дербито във Висшата лига:

Победа за Манчестър Юнайтед (равен няма залог)

Важно е да отбележим, че сблъсъкът ще се изиграе на "Олд Трафорд" - при това на онзи "Олд Трафорд", който след идването на Оле Гунар Солскяер все повече наподобява атмосферата от ерата на сър Алекс Фъргюсън. Последната победа на Челси на този стадион е от преди шест години, а последното равенство - през 2015 година. Състоянието на "сините" в момента не е толкова цветущо, за да очакваме те да спрат тази дълга суша без победа, а и е време "дяволите" да прекъснат тежките дни, през които минават. Тъкмо поради това можем да потърсим победа за "дяволите", като се подсигурим с връщане на залога при равен резултат (1.92 коефициент).
Гол/гол или над 2,5 гола в мача

Сблъсъкът между двата колоса може до голяма степен да реши спора за разпределянето на позициите в топ 4, а победата безспорно ще бъде желана и от двете страни. И Юнайтед, и Челси не играят добре в защита, като допускат много грешки в дефанзивен план. От друга страна, нападението и на двата отбора е на високо равнище, а тези два фактора са отлична предпоставка за голово шоу на „Олд Трафорд“.
Точен резултат - 2:1 за Манчестър Юнайтед

За любителите на точните прогнози няма как да не предложа и точен резултат за крайния изход от мача. Ако погледнем към последните седем мача между тези два отбора, ще установим, че нито веднъж не са вкарвани повече от два гола от един отбор. Често се срещат резултати с по два или три гола, а в днешния двубой също можем да очакваме подобен развой. Челси са способни да бележат, особено когато Еден Азар е в своя вихър, но пък "дяволите" ще търсят победата и са способни да измъкнат трите точки, макар и с минимална преднина от един гол.
Други предложения за залози

От анализите върху мача до този момент можем да изведем още няколко добри варианти за залози, които имат своите предимства спрямо продложените до момента. Над 1,5 гола в мача за отбор домакин е един добър залог, който изглежда напълно възможен, а коефициентът (2.30) e достатъчно добър, за да ни изкуши да го играем. Друг сериозен коефициент ни предлага залогът "отбор домакин да спечели и двата отбора да отбележат гол" (4.75). Победа за Манчестър Юнайтед с един гол разлика също предлага висок коефициент (4.40).
Автор: Mr. Corner

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес