Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Време е за разкрития: "Виновникът" за допинг скандала със Синер проговори

14 октомври 2024, 15:33 часа • 1201 прочитания

Бившият физиотерапевт на Яник СинерДжакомо Налди, който беше обвинен за "виновник" за двете положителни допинг проби на италианския тенисист, наруши мълчанието си с изявление пред италианската медия "Leggo", което предизвика скандал. 

Ново разкритие по "случая Синер"

Както е известно, наскоро стана ясно, че световният №1 е дал две положителни проби за допинг през март. Синер се оправда, че неговият физиотерапевт Джакомо Налди е нанесъл спрей без рецепта върху рана на ръката си, а после го е масажирал, като по този начин пренесъл забраненото вещество. Спреят пък е бил даден на Налди от треньора на италианеца - Умберто Ферара. Затова Синер реши да се раздели и с двамата, непосредствено преди началото на последния за годината турнир от Големия шлем US Open.

Първи думи на Налди след уволнението

"Много съжалявам, иска ми се да мога да разкажа всичко, което се случи, но не мога да говоря, защото случаят не е приключил", разкри Налди. "Надявам се, че рано или късно ще мога да разкажа какво се е случило, за да хвърля малко светлина, защото сегашните интерпретации ме карат да изглеждам като единствения виновник, но това не е така", добави той, преди да заяви, че поддържа сърдечни отношения със Синер и целия екип.

Към момента случаят продължава, след като Световната антидопингова агенция (УАДА) обжалва решението за липса на вина или небрежност за двете положителни проби, които италианецът даде.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес