Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Страхотно! Вики Томова разпердушини 26-ата в света

25 юни 2024, 20:16 часа
Реклама

Първата ракета на България при жените Виктория Томова разгроми 26-ата в света Линда Носкова с 2:0 (6:4, 6:2) и се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на трева WTA 500 в Бад Хомбург (Германия) с награден фонд 802 237 евро. Това беше трета поредна победа в надпреварата за нашата състезателка.

Вики Томова е на 1/4-финал в Бад Хомбург след трети пореден успех

Тя спечели безпроблемно срещу чехкинята, която през януари достигна до четвъртфинал на Australian Open. Българката направи един пробив в третия гейм по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част тя беше по-категорична, взе аванс от 4:0 и категорично затвори мача за 69 минути.

В ПРЕДНИЯ КРЪГ: Вики Томова победи лесно по-високопоставена германка и се класира за втори кръг

Пас към миналото

Следващата съперничка на софиянката, която до момента записа един успех в квалификациите и два в основната схема, ще бъде победителката от двубоя между рускинята Анна Блинкова и номер 4 в схемата Беатрис Адад Мая (Бразилия).

Българката е във формата на живота си!

Вики Томова тази седмица дебютира в топ 60 на световната ранглиста, заемайки рекордната в кариерата си 58-а позиция. С достигането си до тази фаза на турнира националката заработи 108 точки за класацията на УТА и 23 445 евро, което й гарантира ново рекордно класиране и отлични шансове за място сред първите 50 от следващия понеделник.

ОЩЕ: Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова влезе в топ 70 на света

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес