Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стената Медведев не позволи на Джокович да постигне немислимото

13 септември 2021, 01:53 часа • 4635 прочитания

Новак Джокович направи всичко по силите си, за да се добере до невиждания (от 1969 година насам) годишен Голям шлем, но измореният сърбин срещна истинска стена във финала на US Open. Независимо какво правеше на корта, световният №1 просто нямаше отговор на вдъхновената и свежа игра на Даниил Медведев - руснакът, който "погреба" мечтата на Ноле да се превърне във втория тенисист в Оупън ерата, спечелил голямата 4-ка от титли в една календарна година (Род Лейвър остава единствен). 

Във финала на Откритото първенство на САЩ (US Open) световният №2 се възползва от умората и напрежението на плещите на Джокера и с експресна победа с 6:4, 6:4, 6:4 спечели първата си титла от Големия шлем, а в същото време не позволи на абсолютния фаворит Джокович да спечели и 4-те турнира от Големия шлем, което щеше да го прати "едни гърди напред" спрямо Роджър Федерер и Рафаел Надал. 

Медведев действа изключително методично и връщаше почти всичко, което Ноле отправяше към него. Нетипично за Джокера, той допусна прекалено много грешки, а на всичкото отгоре редовно прибягваше до атака към мрежата - нещо нетипично за неговия стил. Как се разви срещата Джокович - Медведев четете в Sportlive.bg

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес