Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След контузията на US Open: Ще играе ли Григор срещу Джокович в София?

06 септември 2024, 13:54 часа • 8778 прочитания

Тенис звездата на България Григор Димитров получи контузия, която го принуди да прекрати участието си на Откритото първенство на САЩ. Българинът стигна до едва втория си четвъртфинал на US Open в кариерата си, като можеше да отиде и по-далеч, но тялото му не му позволи да продължи напред.

Григор Димитров се нуждае от почивка след US Open

Димитров отстъпи на Тиафо в ранните часове на 4 август. Това е само 13 дни преди демонстративния мач на Гришо срещу Новак Джокович. Българинът не навлезе в конкретика за физическите си проблеми, накарали го да се откаже от мача си с Тиафо, но бе позитивно настроен за бъдещите си планове.

"Очевидно тялото ми вече се възстановява по-бавно от преди. Почувствах едно-две неща и преди мача... Но няма смисъл да говорим за това. Част от играта е. Искам да се прибера вкъщи и да се опитам да си почина малко", заяви Григор веднага след загубата от Тиафо.

Григор Димитров - Новак Джокович

Гришо гледа към демонстративния мач с Джокович

"Има за какво да съм амбициран до края на годината. Неприятно е, че отпаднах, но гледам напред - идва чудесен демонстративен мач с Новак, който се задава на хоризонта", добави още Гришо, а от изказването му остана впечатлението, че мачът срещу сърбина не е под въпрос и ще се състои по план.

Дори и да не е в най-доброто си здравословно състояние, Григор може да си позволи да играе демонстративен мач, когато не се влага на 100 процента. Мачът в зала "Арена София" в столицата на 17 септември се очаква да предложи невероятно шоу за феновете, като и Гришо, и Ноле ще опитат да забавляват публиката.

ОЩЕ: ВИДЕО: Знакът, с който Григор показа на щаба си, че мачът е приключил

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес