Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шанс за голям пробив: Григор Димитров изтегли добър жребий на US Open 2024!

22 август 2024, 20:58 часа • 3558 прочитания

Голямата звезда на българския тенис Григор Димитров изтегли добър жребий за Откритото първенство на САЩ. Българинът, който е поставен под номер 9 в схемата на турнира, ще стартира участието си срещу квалификант, а след това има приемливи възможни съперници до 1/4-финалите.

Григор Димитров стартира срещу квалификант на US Open

Григор, който ще участва за 14-ти пореден път на US Open, очаква да разбере името на квалификанта, който ще срещне в първия кръг. Във втория кръг българинът може да срещне австралиеца Ринки Хиджиката или испанеца Алехандро Давидович Фокина. В третия кръг пък го чака и първият евентуален поставен съперник - 21-ият в схемата Себастиан Баес.

ОЩЕ: Между големите шамари и една странна целувка: Дебютът на 20-годишния Григор на US Open (ВИДЕО)

Григор Димитров олимпийски игри

Андрей Рубльов и Новак Джокович дебнат Гришо в късните етапи

Ако Григор успее да прескочи и третия кръг, то в четвъртия може да срещне номер 6 в схемата Андрей Рубльов, разминайки се с шампиона от US Open Даниил Медведев, който е в друга осмина. На 1/4-финалите обаче Григор Димитров потенциално може да срещне рекордьора по титли от Големия шлем Новак Джокович.

Виктория Томова стартира срещу рускиня от топ 30

При жените пък първата ракета на България Виктория Томова ще играе с 29-та поставена Екатерина Александрова от Русия в първия кръг. При евентуален успех Томова ще срещне Магда Линет (Полша) или Ива Йович (САЩ). Откритото първенство на САЩ започва на 26 август и ще продължи до 8 септември.

ОЩЕ: От първи кръг до 1/2-финал за 12 месеца: Как Григор възкръсна като феникс на US Open (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес