Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Престижно! Вики Томова подчини 18-ата в света на старта на "Ролан Гарос"

27 май 2024, 20:50 часа • 4238 прочитания

Първата ракета на България при жените Виктория Томова постигна престижна победа с 2:0 (6:3, 7:6 (5)) над 18-ата в света Екатерина Александрова в първия кръг на тенис турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" за час и половина. В следващата си среща българката ще се изправи срещу Синю Ван от Китай, която по-рано днес надви германката Джули Ниймайер с 2:1 (0:6, 6:2, 6:4).

Размяна на брейкове и сет за Вики Томова

Нашата представителка, която е под номер 75 в ранглистата на WTA, поведе с 2:0 гейма срещу елитната си противничка. Рускинята върна пробива и изравни. Томова направи още един брейк и си върна печелившата позиция в мача. При 5:3 тя успя да вземе сета, реализирайки втората си възможност.

ОЩЕ: Дъжд от пари за Григор Димитров

Пас към миналото

Вики Томова показа характер

Вторият сет стартира с размяна на пробиви за 1:1. Двете тенисистки завоюваха сервис геймовете си в следващите равностойни минути на корта. При 4:4 първата ни ракета проби. Александрова обаче върна брейка и остана в двубоя. Стигна се до тайбрейк, в който не липсваха минипробиви. В крайна сметка Виктория Томова показа характер - 2:0.

За първи път в кариерата си тя преодолява първи кръг на Откритото първенство на Франция, също така в Големия шлем е отстранявала по един съперник в Австралия в началото на годината, както и три пъти на "Уимбълдън".

ОЩЕ: Коварен унгарец, шокирал Алкарас, на пътя на Григор Димитров на Ролан Гарос

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес