Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От първи кръг до 1/2-финал за 12 месеца: Как Григор възкръсна като феникс на US Open (ВИДЕО)

22 август 2024, 13:52 часа • 1177 прочитания

След по-малко от седмица българският тенисист Григор Димитров ще стартира 14-ото си участие на US Open. Българинът все още няма титла от Големия шлем, но бе близо до такава през 2019-а - и то напук на разочароващото му представяне в турнира само 12 месеца по-рано.

Григор Димитров отпада от Вавринка на старта на US Open през 2018-а

През 2018 година Григор Димитров изтегля "късата клечка", въпреки че е поставен под номер 8 на Откритото първенство на САЩ. Той се изправя срещу бившия шампион на турнира Стан Вавринка, който по това време е изпаднал чак до 101-во място в света след операция на коляното.

ОЩЕ: Между големите шамари и една странна целувка: Дебютът на 20-годишния Григор на US Open (ВИДЕО)

Година по-късно: Григор стига исторически 1/2-финал на US Open

Вавринка, който печели US Open през 2016-а, разбива Григор в три сета с 6-3, 6-2, 7-5 и го изхвърля от надпреварата още в първия кръг. Само година по-късно обаче Григор възкръсва като феникс от пепелта, за да запише най-силното си класиране на US Open - полуфинал.

През 2019-а Григор Димитров прави паметен обрат срещу Роджър Федерер (ВИДЕО) на 1/4-финалите на турнира, за да се класира за полуфиналната фаза. Там българският тенисист отстъпва на руснака Даниил Медведев, който впоследствие губи от Рафаел Надал на големия финал.

Можете да си припомните великата победа на Григор над Федерер във видеото:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес